'Bitcoin gaat naar de maan als Fed beleid pauzeert', denkt miljardair Novogratz

'Bitcoin gaat naar de maan als Fed beleid pauzeert', denkt miljardair Novogratz

Bitcoin doet het "heel goed", volgens Mike Novogratz. De CEO van Galaxy Digital deelt op de Bitcoin2022-conferentie zijn visie over de grootste cryptovaluta.

'Bitcoin presteert verbazingwekkend' 

'Novo' bedoelt met dit statement de manier hoe bitcoin omgaat met monetaire perikelen. De recente renteverhogingen in de VS hadden er voor kunnen zorgen dat bitcoin zou dalen. Duurdere liquiditeit zorgt er doorgaans voor dat risicovolle financiële producten minder populair zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit gebeurde echter niet. Sinds de uitspraak van het FOMC van 16 maart steeg bitcoin met 8%.

Zodra de Federal Reserve de 'tightening' stopt, gaat bitcoin "naar de maan", zo vervolgt Novogratz. Tightening staat voor monetaire verkrapping, waarbij opkoopprogramma's langzaam worden afgebouwd en rentes worden verhoogd. Het was voor het eerst sinds 2018 dat de Amerikaanse centrale bank met deze maatregel kwam.

De miljardair sprak in Miami met Anthony Pompliano. De ontwikkelingen op macrogebied en de manier waarop bitcoin erop reageert hebben indruk gemaakt op de investeerder.

"Ik denk dat bitcoin verbazingwekkend goed heeft gehandeld."

'Naar de maan'

Hij voegde eraan toe dat hij gelooft dat Fed-voorzitter Jerome Powell "beseft dat hij achter de feiten aan liep".

"Zodra de Fed stopt, denk ik dat bitcoin naar de maan gaat."

Echter is bitcoin buiten de Verenigde Staten veel belangrijker dan erbinnen, zo stelt Novogratz. Hij doelt daarmee op onder andere de lokale valuta in Turkije en Rusland, die ten opzichte van de dollar veel waarde verloren.

Op de vraag hoe hoog bitcoin ooit zal gaan, antwoordde Novogratz "een miljoen dollar", alhoewel hij wel hoopt dat de dollar sterk blijft.

"Als bitcoin naar oneindig gaat, zou dat betekenen dat alle stabiliteit in het Westen verdwenen is."

Wil je al het nieuws uit Miami volgen? Check dan ons nieuwsblog:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Novogratz

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties