Bitcoin gaat stabiel het nieuwe jaar in, wat kunnen we verwachten?

Bitcoin gaat stabiel het nieuwe jaar in, wat kunnen we verwachten?

De bitcoin koers is zonder al teveel volatiliteit het nieuwe jaar ingegaan. Weinigen hadden in 2021 voorspeld dat de bitcoin koers 2023 zou beginnen op 16.500 dollar, maar we zijn er en het is helaas de harde realiteit. We moeten echter niet vergeten dat het op meerdere fronten een pittig jaar was en dat het in die zin best bijzonder is dat bitcoin zich nog redelijk stabiel weet te houden momenteel.

Waar is de volatiliteit?

De grote onzekerheid die momenteel heerst in de markt zien we vooral terug in het ontbreken van enige mate van volatiliteit. Normaal gesproken staat bitcoin juist bekend om zijn volatiliteit, maar de onzekerheid van het moment zorgt ervoor dat de meeste mensen nu even op hun handen zitten. Het is op dit moment extreem lastig wat de koers op de korte termijn voor ons in petto heeft.

Aan de andere kant was dat altijd het geval voor bitcoin. Op de korte termijn laten markten zich moeilijk voorspellen, zeker als het gaat om een asset die door zoveel verschillende factoren wordt beïnvloed als bitcoin. Het is op dit moment niet alleen maar de adoptie die invloed heeft op de koers, maar ook de macro-economische omstandigheden en helaas wat ellende binnen de industrie.

Wat dat betreft zou je zeggen dat 2023 alleen maar beter kan worden voor bitcoin en dat we het jaar optimistisch in kunnen gaan. Het is waar dat we momenteel weer rond de all-time high van 2017 dobberen, maar aan de andere kant hebben we die koers destijds niet lang vastgehouden. Nu lijkt bitcoin een bodem te vormen rondom de all-time high van 2017 en dat is op zichzelf weer hoopgevend.

Weinig steun boven de 16.000 dollar

Als we naar de orderboeken van Binance kijken, dan ziet het er op dit moment jammer genoeg niet heel stabiel uit voor bitcoin. Er lijkt weinig steun rond de 16.000 dollar en boven de 17.000 dollar zit een behoorlijke weerstand.

Bitcoin gaat stabiel het nieuwe jaar in, wat kunnen we verwachten?

Het is moeilijk om te zeggen waar dat precies inzit en de orderboeken zijn ook niet altijd de meest betrouwbare indicator voor de toekomst van de bitcoin koers. Een orderboek is voor de grote jongens en meisjes op de markt ook een manier om met het sentiment te spelen.

Arthur Hayes, de voormalig CEO en oprichter van BitMEX, hoopt dat bitcoin er in ieder geval in slaagt om de koers van 15.500 dollar te behouden. "Als bitcoin erin slaagt om de dieptepunt van FTX te behouden is dat positief. Laten we kijken wat komend jaar brengt", aldus Hayes, die ook waarschuwt voor een gebrek aan liquiditeit in de Amerikaanse dollar.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties