Capriole Investments: “Bitcoin koers van 600.000 dollar is mogelijk”

1235 totale weergaven

Als we de laatste editie van de Capriole Newsletter mogen geloven, dan staat bitcoin een gigantische toekomst te verwachten. In de nieuwsbrief vergelijkt het investeringsfonds van Charles Edwards bitcoin met goud en komt het tot de conclusie dat de bitcoin koers weleens richting de 600.000 dollar kan bewegen. Wat ons betreft een conclusie die interessant genoeg is om eens nader onder de loep te leggen.

Bullis over bitcoin

Ondanks de daling van ongeveer 80 procent vanaf de all-time high van 69.000 dollar, is Capriole Investments positief over de vooruitzichten voor bitcoin voor de lange termijn. De reden daarvoor ligt in de financiële geschiedenis van de afgelopen eeuw en in het bijzonder de beslissing van de Verenigde Staten om in 1971 de goudstandaard definitef los te laten.

In de jaren daarna is de goudkoers gigantisch gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en volgens Capriole Investments is het nu de beurt aan bitcoin. “Goud was veel kleiner in de jaren 70 van de vorige eeuw en in vergelijking daarmee is bitcoin nu zelfs nog kleiner. Om die reden had goud destijds de capaciteit om gigantische koerssprongen te maken in een periode van hoge inflatie en hoge rentes”, aldus Capriole.

Dat is een van de redenen waarom het investeringsfonds gelooft in de kansen voor bitcoin om hetzelfde te doen tijdens dit decennium. De potentie ligt wat dat betreft vooral in de getallen. De volledige market cap van bitcoin bestrijkt op dit moment slechts 2,5 procent van de market cap van goud, wat volgens Capriole Investments het groeipotentieel van bitcoin onderstreept.

600.000 dollar

Als bitcoin dezelfde market cap als goud bereikt, dan zou de koers boven de 600.000 dollar per bitcoin uitkomen. Dat is volgens Capriole Investments mogelijk, omdat bitcoin in vrijwel alle opzichten superieur is aan goud. Na de volgende halving van april 2024 is de inflatie van bitcoin al lager dan die van goud en daarnaast zijn er nog meer voordelen.

Denk bijvoorbeeld aan de kosten om goud op te slaan, te vervoeren en op echtheid te controleren. Dat zijn allemaal factoren waarop goud aan waarde inlevert ten opzichte van bitcoin. Daarnaast kan een bitcoin binnen 10 minuten aan de andere kant van de wereld zijn, iets wat met goud compleet onmogelijk is.

Zekerheid bestaat natuurlijk niet, maar er is een kans dat bitcoin de rol van reserve-asset van goud overneemt in de toekomst. Dat kan in theorie die gigantische koers van 600.000 dollar per bitcoin mogelijk maken. Uiteindelijk moeten we het allemaal nog maar zien, want het is een mooie theorie, maar voorlopig moeten we het doen met een bitcoin koers van minder dan 17.000 dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....