Bitcoin geïntegreerd in 7.000 pinautomaten van geldtransportbedrijf Brinks

359 totale weergaven

Brinks gaat Bitcoin integreren in hun betaalautomaten. Dat blijkt uit een document dat is ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond.

Bitcoin pinautomaten

Ook in Nederland is Brinks actief. Je zult het merk ongetwijfeld herkennen vanwege de blauwwitte gepantserde en kogelbestendige geldauto's die je regelmatig rond ziet rijden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de Verenigde Staten gaat het waardetransportbedrijf nu ook met Bitcoin aan de slag. In het strategische plan dat vandaag is gepubliceerd staat dat ze "op 7.000 pinautomaten de optie heeft aangezet waarmee men bitcoin kan schaffen."

Onderstaand screenshot (inclusief bitcoin logo) komt rechtstreeks uit het document (pagina 65):

Het lijkt er zelfs op dat ze deze optie al hebben geactiveerd op 7.000 ATM's in het land. Let op: het gaat hier wel om locaties in de Verenigde Staten. In Nederland is het (nog) niet zo ver.

Buiten dit screenshot om is er ook niet veel duidelijk. Bevestigingen van gebruikers dat de optie al daadwerkelijk is 'aangezet' zijn er - voor zover bekend - ook niet.

Daarmee zou Brinks wel gelijk de grootste exploitant van bitcoin pinautomaten in het land zijn. Volgens beschikbare data is dat momenteel Bitcoin Depot met ruim 6.300 ATM's, gevolgd door CoinCloud en CoinClip.

Bitcoin ATM's

Het aantal fysieke plekken waar je bitcoin kunt omruilen voor contant geld (en vice versa) groeit exponentieel. In El Salvador zet Chivo de toon met 200 ATM's in eigen land en 50 in de Verenigde Staten. Het doel hierachter is om internationale overboekingen met bitcoin te stimuleren.

Eerder dit jaar heeft Walmart in de Verenigde Staten ook al bij 200 winkels dergelijke pinautomaten geïnstalleerd. De winkelgigant werkt daarvoor samen met ATM-fabrikant Coinstar en serviceprovider Coinme.

Op CoinRadarATM kun je kijken waar er bij jou in de buurt bitcoin pinautomaten staan. In Nederland staan er ATM's op 20 locaties, met name in het Zuid-Westen van het land.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuws