Bitcoin bedrijf BlockFi maakte $100 miljoen winst in 2020

897 totale weergaven

BlockFi maakte in 2020 bijna $100 miljoen winst.

Dat meldt The Block. Het bedrijf biedt onder andere diensten rondom bitcoin (BTC): je kunt er je BTC stallen en er rente op vangen.

BlockFi

Onderzoeker Ryan Todd van The Block is in de data van de Amerikaanse startup. BlockFi heeft in totaal ruim $8 miljard aan assets in beheer. Dat is 30 (!) keer hoger dan in het laatste kwartaal van 2019.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BlockFi meldt dat 125.000 accounts gevuld zijn met geld. Volgens Todd is BlockFi vanaf dit jaar winstgevend met een winstmarge van zo’n 30%.

Het bedrijf kan een hoge rente (tot wel 8% op jaarbasis) bieden voor bitcoin die je daar stalt. Zij lenen dat vervolgens (meestal tegen hogere tarieven) weer uit aan andere partijen. Het is dus zeker niet risicoloos om je geld daar te stallen.

Maar als je kiest voor een andere partij als beheerder van je BTC dan biedt BlockFi wel een aantal mooie opties. Aan de groei van het bedrijf te zien klopt dat ook wel: ze trekken steeds meer klanten aan.

Groei

Naast de groei in (betalende) klanten en de waarde van de assets in beheer is BlockFi ook bezig met nieuwe businessmodellen. De Amerikanen vroegen eerder deze week toestemming voor een Bitcoin fonds. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) buigt zich over de aanvraag.

Met deze stap komt BlockFi in het vaarwater van een grote concurrent: Grayscale. Het Grayscale Bitcoin Trust heeft al meer dan 600.000 BTC in beheer.

Volgens de laatste berichten willen de Amerikanen ook beginnen met hun diensten in Europa: in de eerste helft van 2021 hopen zij ook in Nederland te starten.

Poll

Zou jij je bitcoin uitlenen aan een andere partij?Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlockFi

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...