Bitcoin Staat op het Punt Geschiedenis te Schrijven met Zevende Winstmaand op Rij!

Bitcoin Koers

Bitcoin staat op het punt een uitzonderlijke prestatie neer te zetten: zeven maanden achter elkaar winst boeken. Deze indrukwekkende reeks, die begon in september 2023, is slechts één keer eerder voorgekomen in de geschiedenis van bitcoin. De stijging van de waarde van bitcoin is grotendeels te danken aan de toenemende verwachtingen rond de goedkeuring van bitcoin exchange-traded funds (ETF’s), waardoor er weer meer interesse is in de crypto markt.

Een blik op het verleden van bitcoin

De laatste keer dat bitcoin zo’n aanhoudende stijging meemaakte, was in 2012, toen de prijs van bitcoin in zeven maanden tijd steeg van $4,89 naar $12,37. Volgens het cryptobedrijf Matrixport is dit slechts de tweede keer in de geschiedenis van bitcoin dat er zeven maanden achter elkaar positieve rendementen zijn behaald. Na de reeks in 2012 was er een daling van 10% in de daaropvolgende maand, voordat er weer zes maanden met positieve rendementen volgden.

https://twitter.com/realMatrixport/status/1772843174798753808

Belangstelling van investeerders in bitcoin

De huidige positieve stemming in de markt heeft geleid tot aanzienlijke kapitaalinstroom. Zo heeft Coinbase, een grote Amerikaanse beurs, onlangs zijn grootste instroom van USD Coin (USDC) stablecoin meegemaakt, ter waarde van $1,4 miljard. Deze instroom, gemeld door CryptoQuant, duidt op een sterke koopinteresse en suggereert dat meer investeerders klaarstaan om deel te nemen aan de crypto markt.

De verwachte bitcoin halvering

De crypto gemeenschap kijkt ook nauwlettend naar het komende bitcoin halveringsevenement, dat de dagelijkse productie van BTC zal halveren. Dit evenement leidt doorgaans tot een toename van de moeilijkheid in mining en is historisch gezien geassocieerd met bullish prijsbewegingen. De halvering wordt verwacht de schaarste van bitcoin verder te vergroten, wat mogelijk extra brandstof toevoegt aan het voortdurende opwaartse momentum.

Nu maart ten einde loopt met bitcoin die wordt verhandeld tegen $70.000, kijkt de markt uit om te zien of dit inderdaad de zevende opeenvolgende bullish maand voor BTC zal zijn.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...