PlanB: “Bitcoin handelt boven 200-weekse gemiddelde en is klaar voor lancering”

Bitcoin handelt boven zijn 200-weekse voortschrijdend gemiddelde en is volgens de Nederlandse analist PlanB "klaar voor de lancering." Het 200-weekse gemiddelde van bitcoin staat op dit moment rond de koers van 27.000 dollar, waar de digitale munt met de huidige koers van 30.500 dollar redelijk ver boven handelt.

In het verleden markeerde dit een belangrijk moment in de cyclus en duurde het daarna vaak ~1 jaar voordat een bitcoin nieuwe hoogtepunten bereikte.

Weinig volatiliteit

Vooralsnog laat bitcoin echter nog weinig volatiliteit zien, nadat het de bulls niet lukte om de grens van 31.000 dollar definitief te veroveren. Bitcoin werd nu al driemaal afgewezen rond dat koersniveau en ook ditmaal hadden de bulls niet genoeg energie om de bears op dat punt in de grafiek te overmeesteren.

Over de afgelopen 24 uur maakte bitcoin een voorzichtige daling door, wat mogelijk te maken heeft met de publicatie van de FOMC Minutes. Dat zijn de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve, die ditmaal behoorlijk wat hawkish verklaringen bevatte.

De Federal Reserve lijkt voor 2023 echt nog van plan om de rente nog verder te verhogen, nadat het eerder in juni voor een pauze koos in hun campagne van renteverhogingen die inmiddels al 15 maanden duurt. Wat dat betreft kan het einde van 2023 nog pittig worden voor bitcoin.

Des te meer omdat de meeste analisten nog een recessie verwachten als gevolg van de agressieve rentecampagne van de Amerikaanse centrale bank. Wat je in een recessie vaak ziet, zeker in het begin, is dat mensen gedwongen risico-assets moeten verkopen om hun rekeningen te kunnen betalen op het moment dat zij hun banen verliezen.

Geen nieuwe BlackRock-rally

Opvallend genoeg reageerde de bitcoin koers amper tot niet op de extreem bullish uitspraken van BlackRock CEO Larry Fink. Die gaf in een nieuw interview met Fox Business aan dat hij bitcoin beschouwt als de digitalisering van goud en de financiële asset nu echt als een alternatieve store of value voor het edelmetaal ziet.

Toch lijken de Westerse macro-economische omstandigheden nog steeds te zwaar op de markt te drukken om de bitcoin koers te laten exploderen. Alleen vanuit China komt er wat 'verzachting' voor de markt in de vorm van de Chinese centrale bank die de markt van liquiditeit voorziet.

In tegenstelling tot Westerse centrale banken is de Chinese centrale bank momenteel de economie weer aan het stimuleren. Alles bij elkaar is er momenteel sprake van een investeringsklimaat met twee gezichten voor bitcoin. Aan de ene kant heb je de macro-economische omstandigheden in het Westen die weinig positief zijn, terwijl aan de andere kant China, BlackRock en de Bitcoin Halving staan.

En natuurlijk de constatering van PlanB dat bitcoin momenteel weer boven zijn 200-weekse voortschrijdend gemiddelde handelt.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

Nieuws
Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

Nieuws
Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

Lees meer