Rekt Capital voorziet positieve koersactie bitcoin na sterke maandsluiting

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital ziet meer potentiële opwaartse koersactie voor bitcoin, nadat de digitale munt erin slaagde om de afgelopen maand bullish af te sluiten. "De nieuwe maandsluiting van bitcoin is bullish. Bitcoin is hiermee in een nieuwe range gebroken. Om een terugkeer naar de range helemaal te bevestigen zou een dip naar de koers van 29.250 dollar gezond zijn", aldus de analist.

Op het moment van schrijven gaat bitcoin voor 31.058 dollar over de toonbank.

Dominantie

Verder houdt Rekt Capital op dit moment de dominantie van bitcoin in de gaten. Dat getal geeft aan welk percentage van de volledige cryptomarkt op dit moment in handen is van bitcoin. Rekt Capital is van mening dat deze grafiek toe is aan een kleine correctie, omdat de dominantie van bitcoin de afgelopen weken stevig is toegenomen.

"Als de geschiedenis zich herhaalt, dan zal de dominantie van bitcoin op de korte termijn terugvallen [...] maar daarna is de kans aanwezig dat bitcoin terugtrekt tot een dominantie van misschien wel 58 procent", aldus de analist.

Op het moment van schrijven ligt de dominantie van bitcoin volgens CoinMarketCap op 49,6 procent en hangt het daarmee net onder de magische grens van 50 procent. Wat de dominantie betreft is Rekt Capital misschien niet mega optimistisch op de korte termijn, maar voor de koers geldt een ander verhaal.

33.000 tot 35.000 dollar?

Als we naar de grafiek van Rekt Capital kijken, dan lijkt hij op basis van de huidige koersactie van de digitale munt een koersopleving naar de koersen van 33.000 tot 35.000 dollar te voorspellen. Dat zou vanaf de huidige koers van 31.000 dollar een behoorlijke stijging opleveren voor de grote koning van de markt.

Het is opvallend om te zien dat er plotseling zoveel bullish sentiment in de markt is. Dat lijkt nog steeds voort te komen uit de aanvraag voor de Spot Bitcoin ETF van BlackRock.

Op macro-economisch vlak is er namelijk nog niet veel positiefs aan te wijzen voor de digitale munt. Het enige positieve is dat de markt verwacht dat de Federal Reserve rond januari 2024 moet beginnen met het verlagen van de rente.

Verder staat voor april 2024 de volgende halving op het programma, wat over het algemeen ook een zeer positief effect op de bitcoin koers heeft. De toekomst van de bitcoin koers lijkt op dit moment dus vooral een verhaal met twee gezichten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....