Bitcoin hardware wallet Trezor populairder na drama bij Celsius

Het bedrijf achter Trezor, een van de bekendste hardware wallets, ziet een “significante belangstelling voor hun producten”. Na onrust over de solvabiliteit van cryptobedrijven en bevroren cryptoplatforms, overwegen steeds meer mensen om hun bitcoin in eigen beheer te nemen.

Vraag om self-custody

Volgens een woordvoerder van het bedrijf worden bitcoin-hodlers “nerveuzer over het aanhouden van hun cryptovaluta bij custodials en onderzoeken daarom self-custody oplossingen.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Als gevolg hiervan zien we een aanzienlijke toename van de interesse in Trezor wallets.”

Het bedrijf maakt geen specifieke cijfers bekend, omdat ze “deze interne gegevens nooit delen.”

Er is (naar eigen zeggen) nog wel veel werk aan de winkel qua voorlichting over over wat het betekent om je cryptovaluta op een beurs te houden, in plaats van dat je de enige persoon bent die toegang heeft tot deze coins.”

“Hoewel de toename van de rente zichtbaar was, bleven de meeste mensen onverschillig voor het risico dat ze lopen als ze hun cryptovaluta op een beurs houden. Ons doel voor de lange termijn is daarom om mensen de noodzaak van self-custody te leren: not your keys, not your coins.”

Het voelt misschien onschuldig om je bitcoin niet in eigen beheer te nemen, maar het aanstaande faillissement van Celsius is daar een keihard en pijnlijk voorbeeld van. Klanten kunnen niet meer bij hun bitcoin en zitten momenteel tussen hoop en vrees.

Ledger reageert niet op vragen van CryptoNews over de stijgende populariteit van hun hardware wallet.

Poll

Heb jij minder bitcoin bij custodials staan door de onrust rondom Celsius?





Zowel Celsius als ook de miningtak van de cryptolender hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dit is doorgaans de opmaat naar een faillissement. In de Verenigde Staten heet deze procedure ‘Chapter 11’. Voor klanten is nog volstrekt onduidelijk óf (en hoeveel) ze terugkrijgen van hun stortingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstrezor