Ook de miningtak van Celsius vraagt uitstel van betaling aan

Ook Celsius Mining heeft uitstel van betaling aangevraagd, slechts enkele maanden na plannen voor een beursgang. In maart dit jaar wilde de firma nog naar de beurs, maar de miningtak heeft net zoals de moedermaatschappij uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in New York.

Miningtak Celsius ook in de problemen

Dat heet in Amerika een zogenaamde Chapter 11 faillissement. Een bedrijf koopt dan tijd om openstaande schulden tijdelijk te laten bevriezen. Uit onderzoek blijkt dat de moederfirma ruim 100.000 schuldeisers heeft. Ook de miningtak van Celsius is door de financiële problemen geraakt en moet zijn activiteiten (tijdelijk) stopzetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miners hebben momenteel ook last van de bearmarkt, met een bitcoin prijs die ruim 70% is gezakt. Een groot aantal miningbedrijven moeten noodgedwongen hun bitcoins verkopen vanwege gestegen energielasten en andere oplopende bedrijfslasten. Het is dan ook niet helemaal een verrassing dat ook de miningtak in de problemen zit. Hun moederbedrijf kan openstaande schulden niet voldoen en kan daardoor ook de lopende lasten van de miningtak betalen en investeren in de toekomst.

Zonder nieuwe investeringen kan een miner niet overleven, omdat mining een wapenwedloop van mining machines is. Een beursgang ligt dan ook niet meer voor de hand, ook omdat investeerders zich hebben teruggetrokken om op voorhand aandelen te kopen.

Celsius Mining is actief geweest in de industrie door te investeren in machines en deze uit te lenen aan andere partijen. In maart dit jaar sloot bitcoin miner Mawson (MIGI) een deal om een locatie met een capaciteit van 100 megawatt te gebruiken en een lening van 20 miljoen dollar met Celsius Mining aan te gaan.

Naar eigen zeggen heeft Celsius Mining in totaal $500 miljoen geïnvesteerd in zijn bitcoin-mijnactiviteiten in de VS.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...