Bitcoin hashprijs bereikt all-time low van 66.500 dollar per exahash

401 totale weergaven

De bitcoin mining industrie zit voor de tweede keer deze winter in grote problemen. Nu weet Glassnode te melden dat de hashprijs per exahash een all-time low van 66.500 dollar heeft bereikt.

Wat betekent dit?

Dit betekent dat miners momenteel het laagste bedrag ooit vangen voor hun hashing power. De machines van miners halen op dit moment minder dollars binnen dan ooit. Een situatie die de industrie, die het al zwaar had, nog meer onder druk zet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin hashprijs bereikt all-time low van 66.500 dollar per exahash

Dit verhaal sluit aan bij de eerdere verhalen van Will Clemente en Dylan LeClair, die zich ook grote zorgen maken over een mogelijke tweede capitulatie van de mining-industrie.

Het opvallende is dat de hashrate juist hoger en hoger weet te klimmen, in een periode waarin de miners het op papier zwaar moeten hebben. De kans is aanwezig dat hier grote kapitaalkrachtige jongens aan het werk zijn die hun zwakkere broeders uit de markt proberen te drukken.

Ook Edge, zie daarvoor de bovenstaande tweet, constateert dat deze ontwikkeling gaan de is. "Wat weten zij, wat wij niet weten?" Aldus Edge, die waarschijnlijk hoopt dat de miners hiermee inzetten op een flinke koersstijging op korte termijn.

Moeilijkheidsgraad omhoog

Ook de moeilijkheidsgraad voor bitcoin mining is gisteren weer met een stevige 3,44 procent gestegen. Dit betekent voor mining-bedrijven in feite dat de bestaande hardware 3,44 procent minder bitcoin binnenhaalt, een daling die gaat over een periode van slechts twee weken.

Het is helemaal bizar als je kijkt hoeveel de moeilijkheidsgraad de afgelopen maanden is toegenomen. Begin oktober was er nog sprake van een stijging van 13,55 procent en eind augustus moest het protocol een stijging van de moeilijkheidsgraad van 9,26 procent opschrijven.

Bitcoin hashprijs bereikt all-time low van 66.500 dollar per exahash

Kijk in de bovenstaande grafiek vooral hoe extreem de moeilijkheidsgraad in 2022 is toegenomen. Over de afgelopen jaren is de moeilijkheidsgraad bijna alleen maar gestegen, maar dit jaar is het echt extreem, terwijl de bitcoin koers het juist heel lastig heeft.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....