Bitcoin mining rigs enorm goedkoop, aangeboden voor $20/TH

Er is een kloof ontstaan tussen de prijzen waartegen verkopers hun ASIC’s aanbieden en die bitcoin miners bereid zijn te betalen. Dat blijkt uit informatie van Foundry en The Block.

Mining-apparatuur

De markt van mining rigs zit “vast in een deflatoire spiraal”. De opkopers van de ASIC’s willen naar verluidt veel minder betalen voor de units.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoewel de aantallen aanzienlijk verschillen per model, geeft Foundry enkele cijfers weg. Zo is de vraagprijs van de nieuwere generatie rigs (zoals de Antminer S19J Pro) momenteel $15/TH of minder. Het probleem is dat de meeste verkopers $20/TH vragen.

Ter referentie: de S19J Pro is goed voor 104 TH/s. Je moet dus zo’n $2.000 aftikken om dit type ASIC te kunnen opkopen in de secundaire markt.

“De markt is enigszins gesloten omdat de meeste mining bedrijven te maken hebben met tekort aan geld en de hostingopties beperkt blijven. Er worden echter deals gedaan rond de $18/TH.”

Winstmarges daalden

De winstmarges van miners daalden de afgelopen maanden sterk. De hashrate (en daarmee de concurrentie) nam toe, terwijl de bitcoin prijs daalde. Intussen liepen in een groot deel van de wereld de energieprijzen op.

Daardoor daalden de prijzen van ASIC’s met 80% ten opzichte van hun piek. Op Bitcoin Focus kon je eerder deze maand een uitgebreide on-chain analyse lezen over de dalende marges.

De industrie heeft het zwaar. Hostingprovider Compute North vroeg onlangs haar faillissement aan.

“We krijgen meerdere keren per week telefoontjes van institutionele beleggers die assets van noodlijdende miners willen kopen”, zei Foundry. Binance kondigde vorige week een fonds van $500 miljoen aan met hetzelfde doel.

Bij Bloomberg is het analist McClone ook opgevallen: momenteel is er het grootste verschil tussen de prijs en de hashrate sinds 2020.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining