Bitcoin hashrate naar nieuwe hoogte

De hashrate van het bitcoin netwerk is met een geschatte 258 exahash per seconde naar een nieuwe hoogte gestegen. Goed nieuws, want het betekent dat het minen van bitcoin onverminderd in trek blijft ondanks de prijsdipjes.

De nieuwe piek is opgemerkt door Braiins Insights, een bedrijf dat miningdata verzamelt en analyseert. Ze concluderen dat met de piek bij 258 exahash per seconde de rekenkracht met 43% is gestegen, zie de onderstaande grafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin hashrate naar nieuwe hoogte
bitcoin rekenkracht afgelopen 3 maanden, bron: Braiin

Volgens Braiins laat een stijgende hashrate zien dat miningbedrijven optimistisch zijn over de toekomst. Tegelijkertijd helpt de marktprijs van ~$20.000 ook niet mee, want daarmee kunnen de meeste miners net break-even draaien. De kostprijs zal per miningbedrijf verschillen, want dat is afhankelijk van het energiecontract en andere factoren.

Analist Dylan LeClair ziet dat de rekenkracht nieuwe hoogten bereikt, een plus van 42,7% ten opzichte van begin dit jaar.

Volgens marktanalist Zack Voell is de stijgende hashrate te verklaren door nieuwe miningmachines die online komen. Het zou gaan om de nieuwe S19 XP Antminer, het nieuwste model van de Chinese fabrikant Bitmain.

Lees meer over:
hashratemining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...