Hedgefonds Three Arrows Capital heeft aandeel van $259 miljoen in Bitcoin fonds

Het hedgefonds Three Arrows Capital heeft 6,26% van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in bezit. Het fonds heeft in totaal 21 miljoen GBTC, dat komt neer op 20,230 bitcoin ($259 miljoen). Dat meldt The Block.

Three Arrows Capital

Three Arrows Capital is een hedgefonds uit Singapore en is de eerste belegger die meer dan 5% van de GBTC heeft. De investeerders uit Singapore zijn niet de enige met interesse in een goed gereguleerd bitcoin fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vraag naar GBTC

Grayscale koopt dagelijks voor miljoenen aan bitcoin om aan de vraag te voldoen. Met het Grayscale Bitcoin Trust kunnen traditionele beleggers een aandeel (GBTC) in het fonds kopen om zo in bitcoin te kunnen beleggen.

Grayscale draagt de verantwoordelijkheid voor het opslaan en beheer van de bitcoin. Het is een traditionele manier van investeren in bitcoin. Niet direct interessant voor particulieren die bitcoin willen, maar bedrijven of instanties die graag blootstelling willen aan de prijs van BTC kunnen dat met Grayscale op een traditionele manier doen.

Alleen geaccrediteerde beleggers kunnen GBTC kopen, wel kunnen ze over-the-counter onderling met elkaar verhandelen.

$3,65 miljard

Grayscale heeft momenteel zo’n 365.000 bitcoin in beheer voor hun klanten. Dat komt neer op $3,65 miljard aan BTC.

Net als voor iedereen in de wereld van bitcoin geldt ook hier: er zullen slechts maximaal 21 miljoen bitcoin zijn. Elke bitcoin die Grayscale koopt komt (voorlopig) niet de markt op.

Bitcoin van Grayscale Bitcoin Trust Via: The Block Research

Hedgefonds Three Arrows Capital heeft aandeel van $259 miljoen in Bitcoin fonds
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...