Bitcoin heeft last van sterke dollar

Bitcoin wordt uitgedrukt in dollars, en het is juist de dollar is op een historisch hoog niveau staat, meldt Cointelegraph.

Sterke dollar, op hoogste punt sinds 2002

Bitcoin, aandelen en goud hebben vandaag ingeleverd, terwijl de dollar op het hoogste punt sinds 2002 staat. Beleggers vluchten van 'risicovolle' assets naar cash en daar profiteert de dollar van.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Amerikaanse dollarindex (DXY) bereikte een niveau van 106,59. Dat is sinds december 2002 niet meer gebeurd. Het is ook het hoogste punt van de dollar in deze bitcoin bearmarkt. Sommige analisten anticiperen op een 'crash' van de dollar.

Ook de euro staat ongekend hoog, ziet de Nederlandse analist Michaël van de Poppe.

Ook Caleb Franzen, senior marktanalist bij Cubic Analytics, ziet hoe de DXY invloed op het beleggerssentiment. Ze vluchten in cash vanwege de vrees voor een combinatie van economische recessie en aanhoudende hoge inflatie (stagflatie).

Ook de Crypto Fear & Greed Index laat met een score van '19' een lage stand zien. Angst regeert en de hebzucht is volledig verstomd. Op moment van schrijven veert bitcoin op met een niveau boven de $20.000. Peter Brandt voorziet echter voorlopig een voortzetting van de bearish trend (bearish pennant).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdollar

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...