Bitcoin heeft moeite met krachtige dollar en gaat onzekere tijd tegemoet

Bitcoin heeft de koers van 39.000 dollar herpakt na een pijnlijke nacht waarbij met ongeveer 37.750 dollar de laagste koers sinds midden-maart werd genoteerd. De pijn op de financiële markten heeft alles te maken met een krachtige Amerikaanse dollar die voorlopig niet te stoppen lijkt.

De grote vlucht naar dollars

26 april 2022 is een dag om snel te vergeten voor bitcoiners met een bitcoin koers die tot tweemaal toe richting de 37.700 dollar viel. De zwakte van de koers lijkt alles te maken hebben met een krachtige Amerikaanse dollar die de markten momenteel in zijn greep heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niet iedereen is er echter van overtuigd dat we hiermee het einde van de bearishness hebben gezien. De populaire CryptoKaleo voorziet na deze 'bounce' nog meer onraad voor bitcoin op zijn radar.

Ook de Nederlandse Michaël van de Poppe ziet het momenteel weinig rooskleurig in voor bitcoin. Dat lijkt alles te maken hebben met de grote vlucht naar dollars in aanloop naar een periode waarin de Federal Reserve pretendeert de rente stevig te willen verhogen.

Dollar schiet verder door dan verwacht

Econoom Lyn Alden is verrast door de kracht van de dollar. "De dollar reikt momenteel hoger dan ik in mijn basisscenario had gedacht, wat mede te maken heeft met onverwachte beslissingen van beleidsmakers", aldus Alden via Twitter

Volgens Alden gaat dit de komende tijd op alle markten pijn doen en zijn er weinig plekken om je te verstoppen. Ook bitcoin handelt op dit moment niet als een bescherming of zogenaamde risk-off asset.

Dat heeft er alles mee te maken dat een groot deel van de investeerders momenteel in bitcoin investeren als een tech-aandeel. In theorie staat bitcoin volledig los van het traditionele financiële systeem, maar in de praktijk handelt het op dit moment anders.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....