Bitcoin heeft momentum: "Het netwerk groeit sneller dan het jaarlijks gemiddelde"

Bitcoin heeft momentum: "Het netwerk groeit sneller dan het jaarlijks gemiddelde"

Het bitcoin netwerk is bezig aan een kleine wederopstanding tijdens en lijkt zich klaar daarmee op te maken voor een nieuwe bullrun. Op het moment van schrijven groeit het aantal nieuwe adressen harder dan het dagelijkse gemiddelde van de afgelopen 365 dagen.

Positief momentum voor bitcoin

Daarmee lijkt het er steeds sterker op dat we het einde van de bearmarkt bereikt hebben. Het meten van de creatie van adressen en het momentum daarin is een nieuwe metriek van Glassnode, wat volgens het on-chain analysebedrijf een "sterk signaal" voor de activiteit in het netwerk is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In eerste instantie bevestigde deze metriek de start van de bearmarkt in 2021. "Naast de vallende koersen na de all-time high van april 2021, viel het 30 daagse gemiddelde van het aantal nieuwe adressen "scherp" onder het 365 daagse gemiddelde. Dit vormde vanuit het perspectief van het netwerk de bevestiging dat de bearmarkt was begonnen", aldus Glassnode in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

"Na een lange consolidatiefase voor de markt is een abrupte piek van het 30 daagse gemiddelde boven het 365 daagse gemiddelde qua adrescreatie een veelbelovend teken van nieuwe vraag in de markt", zo gaat het bedrijf verder. Precies dat zien we op dit moment dus gebeuren, wat historisch gezien een goed teken is voor de bitcoin koers.

Dit is mijn favoriete indicator

"Het momentum voor nieuwe adressen is gratis beschikbaar in ons Onchain Activity dashboard. Het is één van mijn favoriete Bitcoin indicatoren van dit moment", aldus Checkmate, een gewaardeerde on-chain analist.

Nu gaat het niet om keiharde wetenschap en kun je ook zien dat er in 2022 een periode was waarin de activiteit op de blockchain ditzelfde patroon liet zien. Ook tijdens het bereiken van de voorlopige bodem van 17.600 dollar op 18 juni dit jaar schoot het aantal nieuwe adressen over het jaarlijks gemiddelde heen.

In die zin is het nog maar afwachten in hoeverre het ditmaal ook het einde van de bearmarkt blijkt. Veel hangt daarbij af van de Federal Reserve en hoe de Amerikaanse inflatie zich ontwikkelt. Wat dat betreft staat er weer een belangrijke week op het programma, want op donderdag publiceert de Amerikaanse overheid de nieuwe CPI en kerninflatie.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties