Federal Reserve verhoogt rente naar 4%

448 totale weergaven

De Federal Reserve verhoogt opnieuw de rente. Het Federal Open Market Committee (FOMC) kondigt vandaag een verhoging van 75 basispunten aan. De rente van de centrale bank van Amerikakomt daarmee op 4,00%.

Het Federal Open Market Committee is onderdeel van het Federal Reserve System. Zij hebben de opdracht om de hoogte van de Federal funds rate vast te stellen. Daarnaast moet het FOMC toezichthouden op de markt in de Verenigde Staten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het comité bestaat uit twaalf verschillende leden. Zeven daarvan zijn onderdeel van de Board of Governors van de Federal Reserve System. De bekendste naam daarvan is Jerome Powell, voorzitter van de centrale bank van Amerika.

Op acht verschillende momenten in het jaar kom het FOMC naar buiten met nieuws over de rente. In een wereld met torenhoge inflatie lijkt een daling naar veel lagere rentes nog ver weg. Tegelijkertijd kan er op een moment ook wat breken (in het financiële systeem), waardoor andere maatregelen nodig zijn.

Interessant weetje: zowel de FED als de Europese centrale bank hebben als doel het inflatiecijfer rond 2% te houden. Dat mandaat aanhouden wil voorlopig nog niet erg lukken..Voor nu staat het rentepercentage dus op

Dat betekent een duurdere dollar. Wat ook niet goed is voor de bitcoin koers. Maar dat geldt eigenlijk voor zo'n beetje alle beleggingen, inclusief staatsobligaties en andere financiële producten.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...