Bitcoin heeft weerstand bij $24.000, dit zeggen de analisten

Bitcoin is de afgelopen 24 uur naar $24.200 gestegen, maar zakt nu weer onder het $24.000 level. Wat is er de komende dagen te verwachten? Enkele technisch analisten op Twitter buigen zich over die vraag.

Een van de dominante factoren zijn zogenaamde whales op de markt. Bitcoin is - nog steeds - een superkleine asset, vergeleken met bijvoorbeeld de derivaten -, vastgoed - en oliemarkt. Ook de goudmarkt is nog minstens 10 keer groter. Whales, entiteiten met 1.000 btc of meer, hebben daarom relatief veel invloed op de prijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met name tussen de zones $22.000 en $24.800 zijn er relatief veel whales actief, zo blijkt uit gegevens van Whalemap. Dat is een bedrijf die de wallets van whales monitort en daar conclusies uit trekt. De analisten van Whalemap zien de gerealiseerde prijs als een belangrijke obstakel om te overwinnen.

De gerealiseerde prijs is het historische prijsmidden van de markt, het gemiddelde van alle historische aankopen op de bitcoin blockchain. Die realized price ligt nu op $24.825 en daarboven is de grafiek nog niet gekomen.

In de onderstaande grafiek staan de weerstands- en steunzones voor de koers op basis van walletactiviteiten (aan - en verkopen) van deze whales. Bij $24.825 ligt een belangrijke weerstand.

Technisch gezien spelen de indicatoren 100MA en 200MA ook een rol. Dat zijn de prijsgemiddelden van respectievelijk de afgelopen 100 en 200 weken. Analist CredibleCrypto voorziet op de korte termijn een terugtrekkende beweging van de koers richting de $23.000, waarbij de $22.500 - $22.700 als een belangrijke flipzone geldt.

Ook de analist BTCfuel maant tot voorzichtigheid en waarschuwt voor overmatig optimisme. De correlatie met de traditionele markten blijft momenteel nog steeds een rol spelen.

Fundamenteel blijft het bitcoin netwerk groeien. Onlangs is de moeilijkheidsgraad weer met 1,7% naar boven gesteld, een gezond signaal. Analist Checkmate ziet dat het goed is wat betreft bitcoin mining.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...