“Bitcoin koers van 24.825 dollar is de sleutel voor nieuwe stijgingen”

De heren en dames van whalemap hebben via Twitter weer een interessante analyse gedeeld. Ditmaal gaat het om de Realized Price Bands die volgens het team van whalemap voor de grootste weerstand zorgen voor de bulls.

24.825 dollar is de sleutel

Op het moment van schrijven hangt de bitcoin koers nog tussen enkele Realized Price lijnen in en moeten we volgens het whalemap-team naar de 24.825 klimmen om aan een nieuwe stijging te beginnen. Dat is in deze regio de hoogste Realized Price die doorbroken moet worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarna kunnen we op basis van deze indicator in ieder geval door tot de 28.492 dollar, waarmee er dus een stijging van enkele duizenden dollars in het vat zit. Dat is de koers waar de whales hun bitcoin gemiddeld voor ingekocht hebben.

Momenteel handelt bitcoin op 23.800 dollar en daarmee net onder de Realized Price van wallets met minder dan 1 bitcoin. Die ligt namelijk op 24.237 dollar, een koers waarop bitcoin de afgelopen periode een aantal maal is afgewezen.

Alle ogen op Amerika

We hebben nu iets te vieren met een kleine stijging voor bitcoin, maar alle ogen zijn op dit moment gericht op woensdag. Om 14.30u worden namelijk de nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers gepubliceerd.

Dat is namelijk een belangrijk getal voor de Federal Reserve als het gaat over hun volgende rentebesluit. Die er overigens pas komt in september, omdat ze in augustus geen FOMC-bijeenkomst op de planning hebben.

De verwachting is dat de inflatie weer rond de 9 procent uitvalt. Alleen als die inflatie een stuk hoger of lager uitvalt dan die 9 procent zal de koers daar waarschijnlijk op reageren. Zeker omdat de Federal Reserve pas de maand erop een rentebesluit neemt.

Wat betekent dat ze in principe nog een maand de inflatie af kunnen wachten voordat ze een definitief besluit nemen over de nieuwe rente.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....