Bitcoin herpakt de $40.000 terwijl sentiment omslaat in ‘extreme angst’

De bitcoin koers heeft het nog altijd lastig en bungelt momenteel op de 40.000 dollar. Voor sommige analisten is de huidige prijsactie een teken van alarm voor de komende periode.

Met de huidige koers zakken we langzaam weer terug naar de dieptepunten van de afgelopen drie maanden en lijkt de opleving naar 48.000 tot 49.000 er een van korte duur geweest te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Extreme angst’ terug in de markt

De welbekende Crypto Fear and Greed Index, een populaire indicator die het sentiment in de markt meet, geeft op dit moment weer een score van 22 op 100 aan. Terwijl we afgelopen week nog een score van 37 opschreven.

Hiermee is het sentiment van ‘angst’ naar ‘extreme angst’ teruggevallen. Het lijkt er dan ook op dat de grote Bitcoin 2022 conferentie in Miami niet aan de verwachtingen van de markt heeft voldaan.

Daarnaast speelt natuurlijk het macro-economische plaatje mee. Overal ter wereld rijst de inflatie de pan uit en centrale banken kunnen niets anders doen dan ingrijpen. Wat betekent dat we hogere rentes kunnen verwachten en dat is niet goed voor de bitcoin koers.

Al moet gezegd worden dat perioden van ‘extreme angst’ of ‘extreme hype’ juist vaak de momenten zijn dat de koers omdraait. Het kan zijn dat we hier een stevige bodem bouwen om aan de volgende fase van de bullrun te beginnen.

Analisten zijn verdeeld

De meeste analisten geven op dit moment echter ruiterlijk toe ook niet veel te kunnen met de huidige prijsactie. Het is dan ook goed mogelijk dat we een paar onregelmatige maanden tegemoet gaan waarin geen duidelijke trend te herkennen is.

“Bitcoin heeft een slecht vierde kwartaal van 2021 achter de rug en is 2022 heel wisselvallig begonnen.” Aldus Paul Robinson van DailyFX tegenover CoinDesk in een e-mail.

In het verleden is de maand april vaker een goede dan een slechte maand geweest voor de bitcoin koers, maar resultaten uit het verleden bieden jammer genoeg geen garanties voor de toekomst.

Met alle onzekerheid die momenteel op de financiële markten heerst, denk onder andere aan het conflict in Oekraïne, lijkt het erop dat de meeste mensen op dit moment voor de zekerheid van de Amerikaanse dollar kiezen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....