Bitcoin koers herstelt boven $40.000, CEO miljardenbedrijf verwacht rally in 2022

De bitcoin koers laat een voorzichtige opwaartse beweging zien met $41.558 als voorlopige top. Een plus van 2,8% ten opzichte van 24 uur geleden.

Twee dagen geleden was er nog sprake van een bodem van $39.218, maar de koers is weer hersteld boven $40.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De onderstaande maandgrafiek laat de wegzakkende koers goed zien. Bitcoin heeft de $50.000 barrière niet weten te breken. Redenen zijn onzekerheid op macro-gebied (hoge inflatie, economische krimp, oorlog in Oekraïne) en de daaruit volgende hoge correlatie met de aandelenkoersen.

Bitcoin koers herstelt boven $40.000, CEO miljardenbedrijf verwacht rally in 2022
bron: Cryptocompare

Pantera Capital CEO

De vraag is of bitcoin zich kan ontkoppelen van de andere financiële markten en een eigen koers kan varen. De correlatie met aandelen fluctueert historisch gezien dus er is vrijwel nooit sprake van een statische koppeling.

Iemand die er een mening over heeft is Dan Morehead, bekend om zijn hopium-uitspraken. Neem daarom deze uitspraken altijd met een korreltje zout. Hij is CEO van Pantera Capital, een van de grootste native cryptofondsen uit de industrie.

Ze investeren zowel in liquide assets zoals bitcoin als in opstartende en opschalende bitcoinbedrijven.

Volgens dit artikel van Bloomberg beheert Pantera circa 5,6 miljard dollar aan crypto assets.

Morehead zegt in een recente blogpost It’s called the 70’s dat er minder koersschommelingen zijn te verwachten. Kortom, minder diepe dalen én minder hoge pieken.

Hij herhaalt het mantra wat al sinds 2018 in de markt rondzingt: meer instituties gaan bitcoin ontdekken, de assetklasse groeit significant waardoor er logischerwijs ook méér kapitaal nodig is om de koers te laten bewegen. Een logische gedachte.

Morehead zegt onder meer:

‘Hoewel we al twee bearmarkten hebben gehad waarbij de koers met 80% corrigeerde, behoren dat soort scenario’s tot het verleden. De toekomstige bearmarkten zijn gematigder van aard. De vorige twee bearmarkten waren goed voor een min van 61% en 54%. Anderzijds, gekke rally’s waarbij de koers 100 keer stijgt gaan we waarschijnlijk ook niet meer zien’.

Hoewel de koers sinds november 2021 met 40% is gedaald, classificeert hij de huidige markt niet als een bearmarkt.

‘We gaan de komende zes tot 12 maanden nog een enorme rally zien, omdat beleggers hun effecten inruilen voor crypto’s zoals bitcoin’.

De CEO merkt ook op dat BTC begin april 56% onder de 11-jarige exponentiële groeitrend lag, wat volgens hem een ​​”zeldzaam” niveau is voor de cryptomunt.

Bitcoin koers herstelt boven $40.000, CEO miljardenbedrijf verwacht rally in 2022

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...