Bitcoin herstelt en vanwege de lage liquiditeit wacht ons mogelijk een knallend weekeinde

Bitcoin handelt momenteel rond de 21.000 dollar in een weekend waarin de volatiliteit de markt nog altijd kan opslokken voor maandag. In het weekend is het volume laag, wat ervoor zorgt dat relatief kleine transacties de koers enorm in beweging kunnen brengen.

Op één na beste week van 2022 voor S&P 500

Deze week was het eindelijk tijd om even op adem te komen voor bitcoin en de traditionele financiële markt. De Amerikaanse S&P 500 kende zelfs de op één na beste week van 2022 met een stijging van meer dan 6 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat heeft mede te maken met het feit dat investeerders momenteel verwachten dat de Amerikaanse rente aan het einde van het jaar op 3,4 procent uitkomt. Dat is 35 procentpunten lager dan aan het begin van de week werd verwacht.

De beperkte liquiditeit betekent volgens analist Material Indicators echter dat alle scenario's op tafel liggen. "De weekenden zijn wild, dus riemen vast. Een nieuwe test van de dieptepunten kan net zo snel komen als een opwaartse slinger naar de 24.000 dollar", aldus Material Indicators.

De orderboeken van Binance bieden inzicht

Weinig hoopgevend is het orderboek van Binance, de grootste beurs ter wereld op basis van het handelsvolume, waarbij er tot de 19.000 dollar weinig volume te bekennen is en op de weg naar de 22.000 dollar juist veel weerstand te vinden is.

Bitcoin herstelt en vanwege de lage liquiditeit wacht ons mogelijk een knallend weekeinde

Op dat niveau vinden we ook het 200-weekse bewegende gemiddelde terug, wat een essentiële lijn is in de grafiek van bitcoin. Doorbreken we die, dan kunnen we omhoog kijken, maar tot die tijd is de neerwaartse trend niet gebroken.

Veel hangt natuurlijk af van de macro-economische ontwikkelingen, die momenteel ook niet al te best zijn en waar we helaas nog weinig verbetering in kunnen waarnemen. Het bijzondere is dat iedereen in 2021 droomde van deze koersen en momenteel niemand durft toe te happen. Dat is een hele typische dynamiek voor bitcoin.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....