Bitcoin bulls opgelet: historische gegevens voorspellen een onverwachte opleving!

Bitcoin koers verwachting

Marktinzichtplatform Santiment laat zien dat er een positief signaal is voor bitcoin (btc) gebaseerd op historische gegevens. Ondanks dat de prijs van de cryptovaluta sinds oktober bijna 150% is gestegen, lijkt het erop dat het momentum verliest. Santiment merkt echter op dat historisch gezien, wanneer er minder langdurig optimisme is onder het publiek, de kans op een voortzetting van de marktstijging toeneemt.

Marktsentiment en de invloed op bitcoin

Het bedrijf merkt op dat het marktsentiment ten opzichte van bitcoin en de bredere cryptomarkten wankel is geweest, vooral na een aanzienlijke correctie drie weken geleden. Met de halvering van btc slechts twee weken verwijderd, wordt het sentiment van handelaren gekenmerkt door angst, onzekerheid en twijfel (FUD), samen met bearish verwachtingen.

Santiment suggereert dat dit een goed teken kan zijn voor bitcoin bulls, aangezien markten vaak in de tegenovergestelde richting van de verwachtingen van het publiek bewegen.

https://twitter.com/santimentfeed/status/1776074862945317118

Bitcoin’s recente opleving

Bitcoin is onlangs teruggekaatst naar $69.000 na een daling onder de $65.000, een daling die door velen in de cryptogemeenschap wordt toegeschreven aan de verkoop door de Amerikaanse overheid van bijna 10.000 btc die in beslag genomen waren van Silk Road.

Santiment merkt op dat pieken in de prijs van btc historisch gezien zijn voorgekomen wanneer de gemeenschap bezorgd is over de behandeling door de overheid van de in beslag genomen Silk Road-bitcoin. Met vier meer vergelijkbare verkopen die verwacht worden in 2024, is de angst onder handelaren hoog.

Santiment adviseert echter dat als deze angst aanhoudt, verdere prijsstijgingen kunnen worden verwacht, aangezien markten doorgaans in tegengestelde richting van de verwachtingen van het publiek bewegen.

Analisten, waaronder de Nederlandse Michaël van de Poppe, hebben de mogelijkheid van een nieuwe all-time high vóór het halveringsevenement van bitcoin deze maand in ieder geval uitgesloten. Van de Poppe merkte op dat als bitcoin er niet in slaagt om de $70.300 te doorbreken, een nieuw recordhoogte onwaarschijnlijk is, en de prijs zou kunnen dalen tot onder de $58.000.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...