Bitcoin hodlers uit 2017 verkochten niet na nieuwe recordprijs in 2021

Bitcoin hodlers uit 2017 verkochten niet na nieuwe recordprijs in 2021

Bitcoiners die op de top van 2017 kochten weigeren te verkopen. Volgens data van Unchained Capital houden investeerders die toen kochten nog altijd grotendeels hun BTC vast.

De koers schoot in 2017 kort naar een record van $20.000. Daarna volgde een lange tijd zonder nieuwe recordprijzen. Inmiddels hebben we in 2021 een all-time high gezien van $69.010. Toch weigert een groot gedeelte zijn of haar BTC van de hand te doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

HODL Waves

Unchained Capital heeft met de HODL Waves een manier gevonden om deze statistieken in beeld te brengen. Ondanks grote prijsbewegingen in 2021 laat een groot gedeelte van de markt hun bitcoin gewoon stil staan.

Met name het aantal mensen dat hun BTC 6 tot 12 maanden stil laat staan groeit gestaag. Op het moment van schrijven gaat dit om 21,4% van alle BTC, in juni van dit jaar was dat slechts 8,7%.

Kortom: bitcoin dat na november vorig jaar is gekocht blijft ook langer stil staan.

Tegelijkertijd is het aantal bitcoin dat meerdere jaren wordt aangehouden slechts licht gedaald. Daar zijn wel partijen geweest die iets van de hand hebben gedaan.

In onderstaande grafiek kun je de data rustig bekijken:

Bitcoin hodlers uit 2017 verkochten niet na nieuwe recordprijs in 2021

Verkopen

Het lijkt er op dat steeds meer bitcoiners niet willen verkopen, ook niet rond recordprijzen. Volgens de jonge analist Will Clemente draait dit echter langzaam om. Adressen die al lang stil staan komen langzaam tot leven en versturen bitcoin. De laatste keer dat dat gebeurde was in november 2020.

De écht oude bitcoin blijven voorlopig echter ook stil staan. Dat is geld dat verloren is gegaan, maar er zijn ook mensen die jaren vasthouden.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties