Onbekende wallet verstuurt ruim $990 miljoen in bitcoin

403 totale weergaven

Een onbekend iemand verstuurde vandaag ruim 15.000 bitcoin (BTC).

Bitcoin is een open geldnetwerk. Daarbij hoort ook dat de boekhouding inzichtelijk is voor iedereen. Whale Alert is een platform dat de grote adressen en transacties op het netwerk in de gaten houdt. Eens in de zoveel tijd komt er een opmerkelijke transactie voorbij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vandaag is het een grote transactie ter waarde van ruim $990 miljoen dat stof doet opwaaien. Bitcoin miners verwerkte de transactie voor slechts 0,00001640 BTC (dat is ruim $1).

In principe maakt het niet uit of je een paar satoshi's verstuurt of zoals hier voor honderden miljoenen dollars voor de verzendkosten. Betaal je genoeg? Dan verwerken miners je transactie. Zij krijgen geen percentage van het totale bedrag.

Het is onduidelijk wie de eigenaar is van dit geld. Whale Alert veel adressen van beurzen en brokers in hun database staan en zij geven aan dat het daar niet naar toe is gegaan. Met alleen de transactiedata is het niet te achterhalen wie dit is. En dat is de bedoeling.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...