Bitcoin houdt zich sterk ondanks grootste instroom naar exchanges sinds maart 2020

Op donderdag 13 mei zagen exchanges de grootste instroom van bitcoin sinds Black Thursday op 12 maart 2020. Dat had uiteraard alles te maken met het statement van Tesla over het energieverbruik van bitcoin.

Kort daarna werden ruim 30.000 bitcoin richting de exchanges gestuurd om verkocht te worden aan de markt. Ondanks de enorme verkoopdruk lijkt de koers zich momenteel verrassend sterk te houden rond het niveau van $50.000 per bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat kunnen we nu verwachten?

Op donderdag werd er voor ruim 30.000 bitcoin, ongeveer $1,5 miljard naar de grote beurzen gestuurd. Door de koersval die daarop volgde werd er in totaal voor $200 miljoen aan posities geliquideerd in minder dan 10 minuten.

Handelen met een hefboom op de bitcoinmarkt is nooit een slim plan, tenzij je van gokken houdt. Zolang tweets van Elon Musk de markt zo kunnen bewegen valt er daadwerkelijk geen peil op te trekken.

Grote instromen naar exchanges betekenen vaak dat er bitcoin verkocht gaat worden en dat grote jongens hun positie voor een gedeelte omzetten in stablecoins. Dips als deze worden vaak nog versterkt door paniekerige investeerders die tijdens de crash meeverkopen.

Whales sturen bitcoin naar exchanges

Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant waarschuwt handelaren voor whales die grote hoeveelheden bitcoin naar exchanges sturen. Volgens de analist is dit een teken dat de bearish fase tijdens de bull run nog even zal aanhouden.

“Als je in afgeleiden handelt, kijk dan vooral op de korte termijn uit. Relatief veel whales zijn nu hun bitcoin naar exchanges aan het sturen,” zo laat hij aan zijn volgers op Twitter weten.

Het is afwachten wat de koers nu gaat doen, het sentiment lijkt even heel slecht, maar vaak zijn dat juist de momenten dat het weer omdraait. Bitcoin is in staat om gekke dingen te laten zien, zowel naar boven als naar beneden.

Laat je door deze gebeurtenissen vooral niet in paniek uit je positie praten en denk rustig na over wat je doet. De slechtste beslissingen worden vaak in een opwelling genomen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
exchanges

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....