Bitcoin in de problemen, zakt de koers terug naar 21.500 dollar?

De bitcoin koers klapte op 22 februari stevig omlaag naar de huidige koers van 24.145 dollar, terwijl de dalingen van de Amerikaanse aandelenindices doorzetten. Het lukt de bulls maar niet om de koers over de 25.000 dollar heen te tillen en wat dat betreft breekt er een belangrijke periode aan voor bitcoin.

Het is afwachten geblazen

Als je het aan de populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe vraagt, dan is het op dit moment afwachten geblazen voor bitcoin. Van de Poppe hoopt dat de correctie van korte duur is, maar het valt niet te ontkennen dat er momenteel een grote mate van onzekerheid heerst.

"De markt corrigeert, terwijl ook de Amerikaanse indices het op dit moment zwaar hebben. Dat betekent dat er kansen liggen! Ik denk dat ik op een iets lagere koers wacht, voordat ik een nieuwe longpositie op bitcoin open", aldus de analist.

In eerste instantie voorspelde Van de Poppe een bitcoin koers van 40.000 dollar, voordat er een correctie zou starten. Die correctie zou de koers volgens hem met wel 50 procent kunnen terugbrengen tot de 20.000 dollar, die vanwege de all-time high van 2017 een grote betekenis heeft voor de markt.

Bitcoin in de problemen, zakt de koers terug naar 21.500 dollar?

Voor nu wordt het volgens collega-analist Dylan LeClair interessant om in de gaten te houden hoe de correlatie tussen bitcoin en traditionele financiële assets zich ontwikkelt. Op dit moment is er nog sprake van een positieve correlatie, maar die neemt wel af.

Koersdaling naar 21.500 dollar?

Material Indicators staat erom bekend de orderboeken van Binance grondig te analyseren. Hierin stond lange tijd een gigantische hoeveelheid biedingen rond de huidige koers, die op dit moment allemaal gevuld zijn.

Dit betekent dat er een grote hoeveelheid steun voor de koers is weggevallen, die het volgens de analist niet ondenkbaar maakt dat de bitcoin koers een terugval naar 21.500 dollar meemaakt.

"De koopmuur is gevuld, maar de liquiditeit beweegt nog altijd door de orderboeken. We moeten echt even wachten voordat de rust terugkeert in de markt", zo schrijft Material Indicators over de huidige situatie van bitcoin op Binance, het grootste handelsplatform ter wereld.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....