Bulls verliezen wederom strijd om bitcoin koers van 25.000 dollar

Het lukt de bulls maar niet om de bears te verslaan rond de bitcoin koers van 25.000 dollar. Poging na poging wordt afgewezen en het is te hopen dat de moed ze niet in de schoenen zakt na al die afwijzingen. Wall Street was dit weekend, inclusief de maandag, voor drie dagen gesloten en dat gaf bitcoin wat ruimte om op adem te komen. Nu kruipen we dichterbij de heropening van Wall Street en doemen de eerste problemen op.

Geen overtuiging

Bitcoin heeft drie dagen zonder Wall Street achter de rug, wat betekent dat de liquiditeit op de markt over het algemeen een stuk lager is. Dat opent de deuren voor volatiliteit en mogelijke grote koersbewegingen. Uiteindelijk lukte het de bulls een paar keer om door de weerstand van 25.000 dollar heen te beuken, maar werd iedere poging vervolgens snel afgewezen.

De afwezigheid van liquiditeit zorgde voor redelijk volatiele koersbewegingen, die uiteindelijk resulteerden in de liquidaties van zowel shorts als longs. Met een shortpositie speculeren handelaren op een daling van de koers, terwijl ze met een longpositie op het tegenovergestelde inzetten. Uiteindelijk kregen beide kampen niet wat ze wilden en bleef de koers een beetje heen en weer schommelen.

Bitcoin short- en long liquidaties. Bron: Coinglass
Bitcoin short- en long liquidaties. Bron: Coinglass

Daan Crypto Trades, een populaire analist op Twitter, constateert dat er momenteel 2.500 bitcoin aan verkooporders klaarstaat in de orderboeken van Binance.

Dit kan volgens hem drie dingen betekenen: "1. Het zijn daadwerkelijke verkooporders. 2. Het zijn schijnorders om de koers te onderdrukken zodat men goedkoper kan instappen. 3. Het zijn orders om de koers omlaag te krijgen."

Koersactie lijkt op juli 2021

Als je het aan Venturefounder vraagt, dan moet bitcoin eerst enkele lagere niveaus hertesten, voordat het opwaartse momentum een vervolg kan krijgen. Venturefounder baseert zijn analyse op de marktomstandigheden van medio-2021, de periode tussen april en november, waarin bitcoin een dubbele top produceerde.

"De huidige bitcoin koers van 25.000 dollar lijkt heel veel op de bitcoin koers van 31.000 dollar van juli 2021", aldus Venturefounder. "Bitcoin kan hier bovenuitspringen in een 'fakout' maar het is meer waarschijnlijk dat we de support aan de onderkant hertesten, voordat de koers consolideert en de opwaartse trend hervat", zo spreekt een duidelijke Venturefounder.

Ook waarschuwt hij dat de macro-economische ontwikkelingen de vooruitzichten voor bitcoin kunnen verzwakken. Op woensdag krijgen we met de FOMC Minutes de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve en volgt op vrijdag met de Core PCE Price Index de favoriete inflatiemeter van de centrale bank van de Verenigde Staten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....