Bitcoin indicator die iedere bodem voorspelde wijst op bodem van 15.600 dollar

Bitcoin indicator die iedere bodem voorspelde wijst op bodem van 15.600 dollar

Bitcoin moet nog één flinke correctie ondergaan voordat we de absolute bodem hebben aangetikt, zo blijkt uit de MVRV-Z Score die tot nu toe iedere bodem bijna perfect heeft voorspeld. Volgens deze indicator zijn we er bijna, maar helaas nog niet helemaal.

MVRV-Z Score op weg naar macro-bodem

Het debat over de exacte locatie van de macro-bodem in de koersgrafiek van bitcoin is al weken, zo niet maanden aan de gang. Tot nu toe ligt het dieptepunt op 17.600 dollar, maar als het aan de MVRV-Z Score ligt gaan we nog één duikeling maken voordat we de weg omhoog weer kunnen inzetten.

Bitcoin indicator die iedere bodem voorspelde wijst op bodem van 15.600 dollar
Bitcoin MVRV-Z Score. Bron: LookIntoBitcoin.com

In de grafiek van de MVRV-Z Score kunnen we zien dat we inmiddels in de groene "koopzone" zijn aangekomen, maar dat we voor de absolute bodem nog iets verder moeten zakken. De MVRV-Z Score meet hoe hoog of laag de spotprijs van bitcoin is in vergelijking met de "daadwerkelijke waarde" van bitcoin.

Om die daadwerkelijke waarde te berekenen gebruikt de MVRV-Z Score de market cap en de Realized Price en de standaardafwijking van de market cap. Uiteindelijk komt daar dan een score uit waarmee het de bodem redelijk weet te voorspellen.

De Realized Price is de gemiddelde koers waarop alle bitcoin voor het laatste van adres zijn gewisseld. Tot nu toe heeft de MVRV-Z Score iedere macro top en bodem in de geschiedenis van bitcoin weten te pakken met een nauwkeurigheid van twee weken.

RSI op maandgrafiek bereikte laagste punt ooit

Een ander signaal dat de bodem in zicht is krijgen we van de maandgrafiek. Hierin heeft bitcoin de Relative Strength Index van bitcoin een absoluut dieptepunt bereikt. Over het algemeen is dat een indicatie dat de markt op dit moment oververkocht is en veel mensen nu op basis van emoties handelen.

Al kunnen de correcties niet los worden gezien van de liquidaties die momenteel plaatsvinden bij marktparticipanten die teveel leverage op hun vork hebben genomen. Het optimisme reikte aan het begin van de bullrun immers tot in de hemel en een bitcoin koers van 100.000 leek een kwestie van tijd.

Inmiddels weten we dat die voorspellingen veel te optimistisch waren en we nog even moeten wachten op die magische koers van 100.000 dollar, als die er überhaupt ooit komt. Niets is zeker in de financiële wereld, behalve de absolute schaarste van bitcoin natuurlijk.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties