Bitcoin koers: Coinbase Premium schiet in het groen, institutionele interesse neemt toe

Bitcoin koers: Coinbase Premium schiet in het groen, institutionele interesse neemt toe

Met de sluiting van de maand juni heeft bitcoin de slechts maandsluiting en kwartaalsluiting sinds 2011 achter de rug. Volgens "The Big Short" hoofdpersoon Michael J. Burry zijn de Amerikaanse aandelen nog maar halverwege op hun val naar de bodem.

Net onder de 20.000 dollar

De maand juni werd net onder de 20.000 dollar afgesloten dankzij een last-minute pump die ons deed ontsnappen aan een maandverlies van 40 procent. Uiteindelijk sloten we juni af met een bitcoin koers van 19.924 dollar op Bitstamp.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee werd ternauwernood de eerste maandsluiting onder de all-time high van een voorgaande cyclus voorkomen. Op Bitstamp bereikte bitcoin in december 2017 een koers van ongeveer 19.770 dollar.

Uiteindelijk pompte bitcoin door tot bijna 21.000 dollar om vervolgens weer aan een nieuwe correctie te beginnen. Op het moment van schrijven handelen we ongeveer met een koers van 19.500 dollar.

Coinbase Pro kopers stappen naar voren

Onder de institutionele beleggers lijkt de bitcoin koers van 20.000 dollar als een koopje te worden ervaren. CryptoQuant schreef bijvoorbeeld over de "Coinbase Premium" die voor het eerst in twee maanden in positief terrein terug is gekomen.

De Coinbase Premium is het verschil tussen de bitcoin koers op Binance en de institutionele tak van Coinbase, Coinbase Pro. Als de Coinbase Premium positief is, dan betalen beleggers meer op Coinbase Pro, wat een hogere mate van vraag suggereert.

"Deze stijging van de Coinbase Premium markeert niet de start van een bullrun, maar het geeft wel aan dat er op dit punt institutionele kopers zijn", aldus CryptoQuant CEO Ki Young Ju in zijn commentaar op de data.

Het enige wat we nu kunnen doen is afwachten hoe deze situatie zich verder ontwikkelt. We hebben het even met een negatieve Coinbase Premium moeten doen, maar inmiddels zijn er in Amerika dus weer voldoende kopers gevonden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties