Wordt bitcoin de beste investering aller tijden? Anthony Scaramucci deelt zijn inzichten

Anthony Scaramucci bitcoin

De legendarische investeerder Anthony Scaramucci heeft onlangs zijn visie gedeeld over de toekomstige koers van bitcoin, vooral na de halvering die afgelopen zaterdag plaatsvond. Tijdens zijn optreden op Wealthion sprak Scaramucci, die al lange tijd een voorstander is van crypto, over de factoren die de waarde van bitcoin beïnvloeden. Maar wat is de visie van Anthony Scaramucci op bitcoin?

Anthony Scaramucci visie op de toekomst van bitcoin

Hij wees erop dat de vraag naar bitcoin aanzienlijk wordt gedreven door investeringen in ETF’s beheerd door grote partijen zoals BlackRock en de fondsen van Kathy Wood. Dit is opmerkelijk omdat het netwerk slechts ongeveer 450 munten per dag produceert. Normaal gesproken drijft dit de prijzen omhoog, maar na een halveringsevent dalen de prijzen meestal.

Scaramucci legde uit dat de prijsdaling vaak komt doordat bitcoinbezitters die op korte termijn denken hun winst nemen, terwijl er steeds nieuwe investeerders de markt betreden. Ondanks deze schommelingen blijft hij vasthouden aan zijn strategie om bitcoin op lange termijn te behouden.

Hij onderbouwt zijn strategie door te wijzen op de sterke prestaties van bitcoin in de afgelopen 14 jaar, waardoor het de best presterende asset ter wereld is. “Het maakt me niet uit als het daalt. Ik blijf zitten en houd het vast, en dan herstelt het zich weer. Dat is gebeurd in de laatste 14 jaar van bitcoin,” merkte hij op.

Wat betreft de potentieel toekomstige waarde van bitcoin heeft Scaramucci eerder een aanzienlijke stijging voorspeld, waarbij hij suggereerde dat de prijzen tot wel tien keer het huidige niveau kunnen stijgen.

Ondanks zo’n optimistische voorspelling merkte hij op dat bitcoin momenteel nog geen sterke inflatiebescherming biedt of een volledig gevestigde waardeopslag is. Hij schrijft dit toe aan de relatief lage wereldwijde adoptie en stelt dat er pas grote veranderingen zullen plaatsvinden wanneer bitcoin minstens een miljard gebruikers aantrekt, een mijlpaal die hij verwacht rond 2026 te bereiken.

Advies voor potentiële bitcoin investeerders

Scaramucci gaf ook advies aan mensen die overwegen om in bitcoin te investeren. Hij raadde af om het te zien als een loterijticket vanwege de volatiliteit. In plaats daarvan moedigde hij potentiële investeerders aan om klein te beginnen om vertrouwd te raken met de technische eigenschappen van bitcoin en deel te nemen aan de cryptocurrency revolutie.

“Denk er niet aan als een loterijticket, het is volatiel, weet je, wees voorzichtig. Maar begin met een kleine investering en sluit je aan bij deze revolutie. Ik zeg altijd tegen mensen: koop een beetje bitcoin, focus op de technische eigenschappen ervan, en je zult blij zijn dat je het gedaan hebt,” adviseerde hij.

Een andere miljardaier, Tim Draper, is ook een fervent bitcoiner. Hij speculeert regelmatig over een bitcoin koers van $10 miljoen.

Lees meer over:
bitcoin koersscaramucci

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...