Bitcoin investeringen El Salvador inmiddels met 37 miljoen dollar in het rood

el salvador bitcoin

Tot nog toe zijn de investering van El Salvador in bitcoin nog geen groot succes te noemen. Onder de streep staat het land van president Nayib Bukele op dit moment 37 miljoen dollar in het rood. In totaal heeft het land nu 2.301 bitcoin in de reservepotten zitten, waardoor het voor een natie nog niet om extreme bedragen gaat.

103 miljoen dollar aan bitcoin

El Salvador heeft tot dusver 103 miljoen dollar aan bitcoin uitgegeven nadat het bitcoin vorig jaar september tot wettig betaalmiddel omdoopte. Heel blij zullen ze daar niet mee zijn, maar het gaat uiteraard om een strategie voor de lange termijn en het kan niet anders dan dat ze dit scenario daarin hebben meegenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is immers niet een investering waar je gegarandeerd op de korte termijn heel rijk mee kan worden. Vanaf het begin gemeten is bitcoin over een hold-periode van 4 tot 5 jaar altijd een groene investering geweest en wat dat betreft moeten we nog even wachten met het definitieve oordeel over de keuze van El Salvador.

In het algemeen is het niet eerlijk of realistisch om een investering over een dergelijk korte tijdsperiode te beoordelen. De meeste investeringen doe je immers voor de lange termijn, anders is het meer handelen. El Salvador is gedeeltelijk overgegaan op een bitcoin standaard, een beslissing die gaat over de lange termijn van het land.

El Salvador koopt de dip

Het was een tijdje stil rondom El Salvador en bitcoin, maar met het bereiken van de bitcoin koers van 30.000 dollar liet president Nayib Bukele weer van zich horen. Het land "kocht op dat moment de dip" zoals dat heet in bitcoin-land.

Dit was zeker niet de eerste keer dat El Salvador de dip kocht. Bukele staat erom bekend de portemonnee te trekken op de momenten dat de bitcoin koers het zwaar heeft. Deze dip was daarop geen uitzondering. Vanwege de radiostilte begonnen sommige mensen echter te twijfelen aan de overtuiging van El Salvador over hun beslissing om over te gaan op een bitcoin standaard.

Peter Schiff, de berucht goldbug die altijd negatief is over bitcoin, liet uiteraard ook van zich horen onder de tweet van Bukele. "Wanneer ga je stoppen met het weggooien van het geld van belastingbetalen de mensen en stoppen met het ondersteunen van whales in het dumpen van hun bitcoin?", aldus Schiff in reactie op Bukele.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....