El Salvador koopt 500 bitcoin bij tijdens dip

El Salvador koopt 500 bitcoin bij tijdens dip

Bitcoin krijgt een fikse dreun vandaag en kelderde naar $30.331, de laagste prijs sinds juli 2021. El Salvador ziet de kans schoon en koopt 500 bitcoin erbij, zo meldt president Nayib Bukele op Twitter.

Het land kocht in tegen een gemiddelde van 30.744 dollar. Ze gebruiken overigens een Amerikaanse onbekende partij om deze munten aan te kopen en te bewaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het brengt het totaal op 2.191 bitcoin. Sinds september is bitcoin een wettig betaalmiddel in het Centraal-Amerikaanse land. Je mag je belasting betalen met bitcoin, maar ook goederen en diensten van huizen tot groente en fruit. Inwoners moeten hiervoor de overheidswallet Chivo gebruiken, maar je kunt ook een hamburger kopen met een open source wallet zoals Muun.

De Centraal Afrikaanse Republiek, een van de meeste arme landen ter wereld, gaat ook over op de bitcoin standaard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties