Bitcoin is 30e bekendste merk van de wereld

Bitcoin is bekend! Volgens een onderzoek van MBLM staat het op de dertigste plek qua bekendheid onder álle merken in de wereld.

Bekend merk

De top drie bestaat uit de logo’s Disney, Tesla en Apple. Maar de grootste cryptocurrency is dus terug te vinden op het dertigste stek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is 30e bekendste merk van de wereld

Het mooie is dat alle andere merken in de top 100, van Microsoft tot H&M en van Adobe tot Netflix allemaal marketingbudget hebben om het bedrijf en het merk te promoten.

Bitcoin heeft dat niet. Je zou het wat dat betreft kunnen vergelijken met het internet. Bitcoin heeft geen CEO, geen kantoor en geen centrale leider. De promotie ervan komt door de stijgende prijs (als gevolg van de ingebouwde schaarste) en het geloof dat de community in het project heeft.

Bitcoin is qua bekendheid te vergelijken met autofabrikant BMW, Nestle, sportzender ESPN en supermarktketen Aldi, zo stelt MBLM.

Bitcoin is 30e bekendste merk van de wereld

De quotient score is 51,9 en de sterkte archetype die bij de cryptovaluta past is ‘ritual’. Verder zijn termen die terugkomen in het onderzoek ‘sharing’, ‘bonding’ en ‘fusing’. Zo’n 28% van de mensen die over bitcoin schrijven, zouden volgens MBLM een soort van intimiteit met het merk voelen.

Opmerkelijk genoeg staat er één cryptoproject boven bitcoin. Het betreft Cardano, het stokpaardje van Charles Hoskinson. Daarbij moet dan wel weer gezegd worden: met de Input Output Hong Kong (IOHK)-organisatie hangt er heel expliciet een bedrijf boven Cardano, iets dat bij bitcoin niet het geval is.

Ondanks dat bitcoin nog maar dertien jaar bestaat, heeft het zich opgewerkt tot een van de meest bekende merken van de wereld. Wil je meewerken aan het verspreiden van de bekendheid? Je kunt op het Bitcoin-evenement in Amsterdam stickers krijgen! Lees meer hierover in de Bitcoin Focus-editie van afgelopen vrijdag.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws