Bullish: aantal wallets met tenminste 1 bitcoin bereikt nieuwe all-time high

Bitcoin maakt in 2022 een uitermate lastige periode door op het gebied van de koers. De afgelopen bullrun heeft gebracht waarop iedereen hoopte en de bitcoin koers van 100.000 dollar is nooit dichtbij geweest. Op fundamenteel vlak blijft bitcoin echter de stappen zetten die nodig zijn om die koers ooit te bereiken.

All-time high

Het aantal wallets met een balans van tenminste 1 bitcoin blijft nieuwe all-time highs noteren. Op het moment van schrijven gaat het om meer dan 898.000 adressen die tenminste 1 bitcoin bezitten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is een indrukwekkend getal, maar dat hoeft niet te betekenen dat er ook daadwerkelijk 898.000 mensen met tenminste 1 bitcoin zijn. Het is immers goed mogelijk dat mensen hun bitcoin op meerdere adressen bewaren.

Aan de enorme stijging in de grafiek te zien, lijken de hodlers echter wel te profiteren van de dalende bitcoin koers. Terwijl de koers flink is gezakt, neemt het aantal wallets met tenminste 1 bitcoin explosief toe. Het hodl-leger blijft 'happen in de taart' van 21 miljoen bitcoin.

Waar ligt de bodem?

Deze ontwikkeling wakkert natuurlijk opnieuw de discussie over de bodem aan. Niet lang geleden bereikte bitcoin weer de koers van 25.000 dollar en was het optimisme groot. Vanaf de voorlopige bodem van de bearmarkt van 17.600 dollar heeft bitcoin daarmee immers een flinke stijging gepakt.

Vorige week vrijdag werd echter een groot deel van die stijging ingeleverd met een terugval tot ongeveer 20.700 dollar. Nu zijn we weer wat opgeklommen, maar echt 'terug' zijn we nog niet. Het is wat dat betreft nog maar de vraag of de bearmarkt echt voorbij is.

On-Chain College schrijft op Twitter dat de SOPR Ratio op dit moment wijst op een bodem. "Niemand weet precies waar de bodem ligt, maar op basis van de geschiedenis en kansberekening, zou dit weleens een goed moment kunnen zijn", aldus de analist op Twitter.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....