‘Bitcoin is beste hedge tegen inflatie’, beaamt ‘crypto chef’ van Facebook

Stablecoins zijn al een tijdje een serieus onderwerp geworden in de cryptocommunity en ook daarbuiten. De Securities and Exchanges Commission (SEC) inventariseert naar de risico's in deze markt en ook bínnen de space zijn er interessante gesprekken gaande.

Bitcoin als stablecoin?

Zo stelt de directeur cryptozaken van Facebook dat stablecoins erg gunstig zijn voor internationale betalingen. Tegelijk vindt hij dat Bitcoin er het beste voor staat als hedge tegen inflatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu stablecoins dit jaar veel aan populariteit winnen, zijn ze eigenlijk niet meer weg te denken. Brian Armstrong, CEO en oprichter van Coinbase, stelde een prikkelende vraag op zijn Twitter account over deze aan-de-dollar-gekoppelde cryptomunten:

"Als door fiat gedekte stablecoins echt inflatair worden (en niet stabiel), hoe krijgen we dan een munt die echt stabiel is? Misschien iets dat een mandje met goederen uit de echte wereld volgt (koopkrachtpariteit) met behulp van oracles? Ideeën zijn welkom.”

De vraag leverde een heel scala aan reacties op. Het is bijzonder dat iemand die al bijna tien jaar in de cryptomarkt zit, niet het hele idee achter Bitcoin niet lijkt te snappen. Dit laat Jack Dorsey hem ook weten:

Het hele idee van bitcoin is dat het niet afhankelijk is van externe variabelen. Het werkt op zichzelf, het inflatieschema staat voorgeprogrammeerd, het heeft niets te maken met de dollar en niemand kan dat veranderen. 1 BTC = 1/21.000.000 van het maximale totale aantal BTC en dat zal altijd zo blijven.

Inflatie en betaalmiddel

David Marcus, chief crypto van Facebook, denkt dat stablecoins nog wel relevant zullen zijn voor betalingen, maar dat Bitcoin de bescherming tegen inflatie is.

“Ik denk dat stablecoins geweldig zijn voor betalingen (snel voor in- en uitstappen wanneer je een betaling moet doen). Voor een afdekking van inflatie is Bitcoin het beste antwoord in mijn ogen.”

Facebook probeert al enkele jaren haar eigen betaalmiddel (en dus stablecoin) uit te brengen. Het begon met de Libra, wat uiteindelijk is omgeturnd tot de Diem. Marcus erkent dus wel het nut van Bitcoin, wat al een kleine stap an sich is.

Bitcoin kan overigens prima werken als betaalmiddel: via het Lightning netwerk. In El Salvador is deze tweedelaagsoplossing op tal van plekken geïntegreerd.

Intussen staan stablecoins ook op de radar van de SEC, de waakhond van de effectenbeurs. Vorige week deden ze een inventarisatie over de risico's en mogelijke regulering van deze markt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Afbeelding van Loic Le Meur.

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer