Ministerie van Financiën VS inventariseert regulering en risico’s stablecoins

Amerika is naar verluidt van plan om de stablecoins te reguleren. Functionarissen van het ministerie van Financiën bestuderen verschillende risico’s rondom deze cryptocurrency’s, zoals scenario’s waarin te veel mensen in een keer hun stablecoins willen opnemen.

Regulering stablecoin

De markt van stablecoins, cryptovaluta waarvan de waarde die van de Amerikaanse dollar volgt, groeit enorm. Dat is ook het ministerie van Janet Yellen opgevallen. Haar Treasury heeft vorige week verschillende vergaderingen gehouden over de risico’s van stablecoins voor gebruikers, markten of het bredere financiële systeem.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze willen meer te weten te komen over de voordelen van de stablecoins, en dus ook over de potentiële regulering van deze markt, zo meldt Reuters. Woordvoerder John Rizzo van het ministerie omschrijft het als volgt:

“Het ministerie van Financiën gaat in gesprek met een heleboel belanghebbenden, waaronder woordvoerders van consumenten, congresleden en partijen uit de industrie.”

Het nieuws is naar buiten gekomen door drie anonieme bronnen. Naar verluidt wilden de functionarissen vooral weten of er direct toezicht nodig zou zijn als de stablecoins meer mainstream gaan worden.

Groei stablecoins

Ze bespraken ook hoe regelgevers de risico’s zouden moeten beperken als te veel mensen besluiten hun stablecoins in één keer op te nemen.

En ook of de grote stablecoins zoals Tether en USD Coin zouden moeten worden gedekt door traditionele activa. Eerder spraken ze hier ook al over met een groep banken en kredietverstrekkers.

De totale marktkapitalisatie van grote stablecoins is op het moment van schrijven gestegen van slechts ongeveer $37 miljard in januari naar meer dan $125 miljard.

Veel traditionele financiële bedrijven zoals betalingsgigant MasterCard zien ook wel heil in diensten met stablecoins. Visa beweert bijvoorbeeld dat stablecoins “de belofte van digitaal fiatgeld beginnen waar te maken”.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Amerikastablecoins