‘Bitcoin is de grootste bubbel van het moment’, volgens onderzoek Deutsche Bank

Uit een enquête van Deutsche Bank blijkt dat de meerderheid van de beleggers nog steeds denkt dat bitcoin een “extreme bubbel” is. Meer dan de helft van de respondenten dichtte de cryptocurrency een beoordeling van 8 tot 10 toe.

Bitcoinbubbel

Men beoordeelde een negental activa tussen een 0 en een 10, waarbij een 10 betekende dat men de activa een enorme zeepbel vond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ondanks dat de koers van bitcoin halveerde vergeleken met de prijs van zeven maanden geleden, denken mensen uit het onderzoek van de Deutsche Bank dat bitcoin nóg steeds een bubbel is.

Uit de steekproef blijkt dat beleggers ook vinden dat de aandelenmarkt nog te hoog gewaardeerd wordt. Ondanks het feit dat de Nasdaq 100-index op jaarbasis meer dan 22,30% daalde, worden technologieaandelen nog steeds als een zeepbel beschouwd.

De overgrote meerderheid van de respondenten gaf de Nasdaq een 7 of lager. Ter vergelijking: begin 2021 bevonden technologieaandelen zich in het gebied van de “extreme zeepbel”, vlak naast bitcoin.

De Amerikaanse aandelenmarkt blijft onstuimiger in vergelijking met Europese en Aziatische aandelen. Andere activaklassen, zoals Europese staatsobligaties en creditspreads scoren gemiddeld in het onderzoek.

'Bitcoin is de grootste bubbel van het moment', volgens onderzoek Deutsche Bank

Anderzijds zijn economen van de bank wel positief over bitcoin. Eerder noemden ze het al het goud van de 21e eeuw.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies.
Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws