Bitcoin is de toekomst in de nieuwste aflevering van South Park

Het bekende South Park, de animatieserie die regelmatig gevoelige onderwerpen aansnijdt met een komische twist, heeft bitcoin laten zien als een mainstream betaalmiddel in de nabije toekomst.

In de “Post COVID” aflevering van het 24e seizoen die op donderdag te zien was, werd één van de hoofdrolspelers in de serie, Stan Marsh, afgebeeld terwijl hij met bitcoin betaalde voor een goedkoop hotel. De aflevering speelde zich ongeveer af in het jaar 2060, wanneer de pandemie in de fictieve wereld van South Park pas net ten einde is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hotel dat enkel en alleen bitcoin accepteert

In de serie zien we Stan Marsh in een hotel afrekenen dat alleen nog maar bitcoin accepteert als betaalmiddel. Om zijn betaling te doen gebruikt Marsh een kaart met een bitcoin logo en een QR-code.

“Het is de toekomst, we hebben allemaal besloten dat de gecentraliseerde financiële wereld gemanipuleerd is en dat we meer vertrouwen op onbetrouwbare piramidespellen,” aldus de medewerker van het hotel. Waarmee ze meteen ook bitcoin op de hak nemen.

Veel mensen in de “crypto space” kennen South Park van de kritiek op het overheids- en banksysteem na de financiële crisis van 2008. Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de meme “aaaaand… it’s gone”, wat refereert naar Stan Marsh die zijn geld verliest nadat hij het seconden eerder aan de bank gegeven heeft.

Bitcoin komt steeds vaker voor in TV-programma’s

Hoewel bitcoin op dit moment steeds vaker voorkomt in televisieprogramma’s als South Park was dat lang niet altijd het geval. Dat is uiteraard logisch als je bedenkt dat de Bitcoin blockchain pas een dikke twaalf jaar geleden van start is gegaan.

De eerste TV-serie waar bitcoin in verscheen was The Good Wife, waarin de digitale munt in januari van het jaar 2012 zijn televisiedebuut maakte. Heel kort werd bitcoin daar al “het geld van de toekomst” genoemd.

Best bijzonder als je bedenkt dat bitcoin destijds nog praktisch niets waard was. Nu heeft bitcoin dus ook zijn debuut gemaakt bij South Park. Op zichzelf geen hele bijzondere gebeurtenis, maar het geeft wel aan dat bitcoin steeds meer mainstream gaat.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....