‘Bitcoin is het volgende internet’, aldus hedgefondsmanager Mike Novogratz

Bitcoin is het internet om onderling waarde uit te wisselen, aldus Mike Novogratz, een bekende hedgefondsmanager in Amerika en CEO van Galaxy Digital.

Bitcoin als het nieuwe internet van waarde

Ondanks de crash van circa 20% zijn er voor beleggers goede redenen om exposure te hebben in cryptocurrency’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij noemt onder meer positief nieuws omtrent de adoptie van El Salvador van bitcoin als wettig betaalmiddel. Maar ook Amerikaanse giganten zoals Visa, Amazon en Walmart tonen interesse in de assetklasse en nemen specialisten voor hun organisatie aan.

Novogratz zei tegenover persbureau Bloomberg: ‘Bitcoin wordt niet alleen gekocht vanwege het slechte monetaire beleid. Maar ook omdat mensen doorkrijgen dat dit nieuwe, veelbelovende technologie is, het internet van waardeoverdracht. Géén enkele belegger wil dit missen. Dit is het volgende internet’.

Volgens hem horen correcties zoals die van 7 september bij een jonge markt als deze. ‘Er ging wat lucht uit de ballon’, zoals hij het omschrijft.

Hij ging ook in op de ontwikkelingen van El Salvador, het land dat een eigen bitcoin wallet Chivo aan de man brengt.

Galaxy Digital is ook koper van BitGo, één van de grootste custodians in de markt. De uitrol van de Chivo ging niet vlekkeloos, er waren onder meer serverproblemen aan de back-end.

Volgens Novogratz zijn deze problemen tijdelijk en worden ze opgelost binnen 2 tot 3 maanden.

Daling

De daling van gisteren is ook toe te schrijven aan handelaren die teveel risico namen. Ze kochten futures tegen een te hoge prijs en door de dalende koers raakten ze geliquideerd.

Dat had ook een schokeffect op de spotmarkt, waar de prijs kelderde naar even $42.900.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...