Bitcoin koers daalt 19%, president El Salvador koopt 150 BTC bij

Bitcoin koers daalt 19%, president El Salvador koopt 150 BTC bij

De koers van Bitcoin is eerder vandaag met 19% gekelderd. De koers zakte van het hoogtepunt op $52.800 binnen no-time tot onder de $43.000. Een daling van $10.000 in nog geen twee uur tijd.

Crash Bitcoin

Schijnbaar hebben bitcoin-bezitters vandaag hun winst gepakt, op de dag dat El Salvador de digitale valuta als wettig betaalmiddel erkent. Het lijkt een buy the rumour en sell the news evenement te zijn. Een echte reden is niet aan te wijzen voor de daling.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers daalt 19%, president El Salvador koopt 150 BTC bij

Wel zijn er enorme liquidaties van long-posities geweest. Volgens de liquidatietracker van ByBt is in de afgelopen 24 uur bijna $3,5 miljard aan posities geliquideerd, waarvan $ 2,87 miljard in de eerste vier uur van de werkdag in de VS. Gisteren was het Labor Day, waardoor veel bedrijven en banken dicht waren.

Ook handelde de spotmarkt op een laag volume en stond de markt vol van long-posities (vergeleken met de shorts). Dit veroorzaakte een sneeuwbaleffect: een dalende prijs die zichzelf versterkt.

Inmiddels is de koers weer opgekrabbeld tot $47.000. Daarmee staat de koers alsnog op het niveau van een week geleden. Er is een enorme wick ontstaan op de grafiek: veel mensen kochten de dip.

Buy the Dip

Zo ook de Salvadoraanse president Nayib Bukele. Hij bevestgt op Twitter dat ze nog eens 150 BTC hebben bijgekocht. Gisteren kocht de leider van het Centraal-Amerikaanse land ook al 400 BTC op, voor ongeveer $21 miljoen.

Minder dan vijf minuten na de eerste buy-the-dip-tweet zei Bukele dat de "korting voorbij" is voor Bitcoin. Hij bedankte ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor de hulp aan zijn land om "een miljoen aan gedrukt papier te besparen" bij de aankoop van Bitcoin.

El Salvador bezit nu 550 BTC, ter waarde van ongeveer $ 28,8 miljoen (met de huidige marktprijs).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin koers prijs

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties