‘Bitcoin is niet gereguleerd’, reageert centrale bank van Honduras op geruchten

Bitcoin is een ongereguleerde asset in Honduras. Met deze woorden wil de centrale bank van het land de geruchten ontkrachten dat ze van plan zijn om bitcoin als wettig betaalmiddel te gaan omarmen.

De route 'El Salvador', een buurland van Honduras, ligt dus voorlopig niet voor hand. De centrale bank geeft in hun statement wel aan dat ze een centrale bankenmunt willen gaan introduceren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De centrale bank (BCH) herhaalde in de verklaring dat zij volgens de grondwet zijn aangewezen als de entiteit die bankbiljetten en munten in omloop brengt. En niet het protocol van bitcoin.

Opvallend, ze zien voor zichzelf ook geen rol als toezichthouder op bitcointransacties.

'Elke transactie die iemand uitvoert met cryptocurrency's is diens verantwoordelijkheid'.

De BCH reageert hiermee op hardnekkige geruchten dat het land bitcoin als wettig betaalmiddel gaat omarmen. Onder meer de Amerikaanse marktcommentator Max Keiser (461.000 Twittervolgers) bracht met een mysterieuze tweet de stroom op gang.

Ook iemand als Lark Davis bracht de geruchtenstroom op gang.

Honduras heeft circa 10 miljoen inwoners en grenst aan El Salvador, dat per september 2021 bitcoin als wettig betaalmiddel heeft geaccepteerd Momenteel is dat land druk doende om bitcoinobligaties uit te gaan geven, iets wat overigens vertraagd is vanwege naar eigen zeggen een pensioenplan dat aan vernieuwing toe was.

Een ander landje dat flirt met bitcoin als wettig betaalmiddel is Tonga, onderdeel van Polynesië vlakbij Nieuw-Zeeland.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
betaalmiddelBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...