El Salvador stelt bitcoin obligaties officieel uit, nieuwe datum niet bekend

Bitcoiners hadden het misschien al wel door, maar El Salvador heeft de uitgifte van de bitcoin obligaties uitgesteld. Minister van Financiën Alejandro Zelaya bevestigt dit nieuws aan Reuters.

Uitgestelde obligatie-uitgifte

Tijdens het LaBitconf-evenement in november 2021 maakte president Bukele bekend dat ‘zijn’ land $1 miljard willen ophalen. De helft zou worden geïnvesteerd in bitcoin, de andere helft in mining infrastructuur. Destijds richtten ze hun pijlen nog op het eerste kwartaal (Q1) van 2022.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Begin dit jaar maakte enkele overheidsfunctionarissen bekend dat het streven was om tussen 15 en 20 maart de uitgifte van de zogenoemde ‘Volcano Bonds’ te starten. Inmiddels is deze datum verstreken, en nu bevestigt Zalaya de vertraging.

De overheid wacht op “gunstige omstandigheden op de financiële markt”. Eerder gingen er al wel geruchten rond dat de oorlog in Oekraïne roet in het eten zou gooien. Nu is dat dus officieel.

“Dit is niet het moment om de obligatie uit te geven”, aldus Zelaya in een interview met een lokale televisiezender. Hij zei wel dat de ideale datum om op de markt op te gaan de eerste helft van het jaar is.

“In mei of juni zijn de marktomstandigheden iets anders. De uiterste periode is in september. Als je na september naar de internationale markt gaat, is het moeilijk om kapitaal aan te trekken.”

Schijnbaar zijn er dus nog niet genoeg toezeggingen gedaan van investeerders om ook daadwerkelijk deze obligaties te kopen. Samson Mow zou (naar eigen zeggen) met veel beleggers hebben gesproken.

Het kan ook zijn dat het El Salvador vooral gaat om de marketing en PR. Het nieuws wordt momenteel gedomineerd door de onrust in Oekraïne, waardoor een tijdelijke opschorting van de El Salvadoraanse marketingcampagne niet verkeerd uit zou komen.

Roerig jaar

Als het allemaal tegen zit, kan het dus nog wel een half jaar duren voordat de Bitcoin Bonds er zijn. Over twee weken is er de Bitcoin2022-conferentie in Miami, waar president Bukele spreker is.

El Salvador werd vorig jaar september het eerste land ter wereld dat bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde. In onze documentaire kon je zien hoe het er in die weken aan toe ging.

In het eerste half jaar sinds de in werkingtreding van de wet, hebben zo’n 13% van de bedrijven bitcoin gebruikt. Qua individuen ligt dit percentage een stuk hoger. Naar verluidt hebben meer dan 4 miljoen El Salvadoranen de Chivo-wallet gedownload.

Het aantal actieve gebruikers ligt echter een stuk lager, gezien het gros van de locals de app installeerde om de gratis $30 te claimen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin-logo-bull-run Nieuws
Bitcoin koers op hoogste niveau in ruim 2 jaar tijd

  Bitcoin-investeringsproducten zagen afgelopen week een instroom van bijna 600 miljoen dollar, zo blijkt uit...

Nieuws
Ripple Rechtszaak: Nieuwe Class Action, Wat Gaat Ripple Doen?

In 2024 bevindt Ripple zich in een ongekend lastige situatie. Na een tegenslag in de...

Pepe koers pump Nieuws
PEPE Koers Pumpt 50%, Is Deze Nieuwe Crypto Meme De Volgende?

De bekende crypto meme PEPE, verraste vandaag de markt met een indrukwekkende pump van 50%...

Bitcoin
BlackRock noteert hoogste handelsvolume van bitcoin ETF: meer dan $1 miljard

Te midden van de stijgende bitcoinprijs, gaat het ook met BlackRock's bitcoinfonds erg goed. Op...

Bitcoin
HTX, voorheen bekend als Huobi, trekt zich terug voor licentie in Hong Kong

HTX heeft zijn aanvraag voor een licentie voor een "virtual asset trading platform" in Hong...

Lees meer