Bitcoin prijs twee maanden tussen $38.000 en $45.000

Bitcoin (BTC) is als open netwerk uitermate geschikt om data van te verzamelen. Bedrijven als Glassnode houden het netwerk in de gaten. Zij presenteren de data in interessante grafieken. Vandaag kijken we naar de afgelopen twee maanden. De koers van BTC bleef hangen tussen $38.000 en $45.000,

Kopen en verkopen

Een van de interessante statistieken is de verhouding tussen korte- en langetermijnhouders (hodlers).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Glassnode deelt bitcoinbezitters op in die twee categorieën:

  • Langetermijnhouders. Zij behouden hun munten voor een periode van enkele maanden tot jaren. Een drempel van een houdperiode van 155 dagen, waarna slapende munten steeds minder waarschijnlijk zullen worden uitgegeven.
  • Kortetermijnhouders zijn nieuwere marktdeelnemers, actieve handelaren en “zwakke handen” die eerder geneigd zijn om posities te verlaten als reactie op marktvolatiliteit. Munten jonger dan 155 dagen hebben statistisch gezien meer kans om opnieuw uitgegeven te worden en worden daarom beschouwd als een meer liquide en actievere deel van de voorraad.

Langetermijnhouders houden nog een groot deel van de prijzen rond en boven $50.000 met verlies. Tegelijkertijd is te zien dat er veel nieuwe kotertermijn hodlers bijgekomen die hebben gekocht binnen de huidige prijsrange van $38.000 en $45.000.

Bitcoin prijs twee maanden tussen $38.000 en $45.000
Rood = short tem holders. Blauw = short-term holders. Grafiek via Glassnode

In bovenstaande grafiek zie je wanneer een gedeelte van de bestaande bitcoin voor het laatst bewoog. Opvallend is dat een groot gedeelte van alle bitcoin al meer dan 10 jaar stil staat. Veel van dat geld is mogelijk helemaal verdwenen, ook is er nog meer dan 1 miljoen aan bitcoin dat wordt toegewezen aan Satoshi.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...