‘Bitcoin gaat niet meer weg’ volgens vermogensbeheerder over $9.000 miljard

De Chief Investment Officer (CIO) van vermogensbeheerder Blackrock verwacht dat Bitcoin niet meer weg gaat. Rick Rieder gaf bij CNBC zijn visie over de cryptovaluta, en geeft aan dat hij denkt dat het "nog jaren onderdeel zal zijn van de beleggingsarena". Ook beargumenteerd hij dat Bitcoin "als activa nog steeds niet volwassen is".

'Bitcoin heeft potentie'

BlackRock is een grote jongen: in totaal hebben ze zo'n $9.000 miljard in beheer. Bij Squawk Box sprak Rieder over het nieuws dat Elon Musk gisteren op Twitter deelde. ZIjn bedrijf Tesla stopt namelijk met het accepteren van bitcoin-betalingen wegens milieuoverwegingen. De investeerder lijkt er niet wakker van te liggen. Hij ziet Bitcoin als een "interessante activa" die nog steeds geen duidelijke rol heeft in portefeuilles.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij meent dat de grootste cryptovaluta dit soort hindernissen, zoals dus de CO2-uitstoot en de volatiliteit, nog moet overwinnen.

"Bitcoin is nog niet volwassen en qua activaklasse nog niet hetzelfde als aandelen, obligaties et cetera. Het is een interessante activa en ik denk dat het nog jaren zal blijven bestaan en in de investeringsarena als het deze uitdagingen overwint. Het is nu echter nog geen stabiele asset."

BlackRock is qua investeringen de laatste tijd veel bezig met 'environmental, social and governance', wat vaak wordt afgekort op ESG. Rieder gelooft dat Bitcoin een "blijvend activa" is die deze uitdaging nog moet overwinnen.

Als je dit zo hoort, dan is het niet raar als er nog heel veel geld in de markt gaat stromen. Dit soort partijen wachten klaarblijkelijk tot de asset groter, volwassener, minder volatiel is. Het is ook wel vaker genoemd, door onder andere Jeroen Blokland van Robeco: Bitcoin is voor veel partijen als activaklasse nog te klein.

Klein beginnetje

BlackRock lijkt zich langzamerhand klaar te maken om steeds meer blootgesteld te worden aan Bitcoin. De laatste maanden laten ze zich steeds vaker uit over de het digitale schaarse goedje.

De CEO van BlackRock, Larry Fink, zei tijdens onlangs in een interview ook al dat het "een grote activaklasse kan worden." Fink merkte op dat hij "nog steeds fascineerd" was door cryptocurrencies en het aantal mensen dat zich vol in de markt stort.

BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Naar verluidt hebben ze een "zeer kleine positie" in Bitcoin, namelijk $360.000. Wat dat betreft staan er nog miljarden langs de zijlijn te wachten, om op een goed moment in Bitcoin te stoppen. Mits de activa volwassen wordt, zo lijkt Rieder te willen zeggen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Blackrock

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer