'Bitcoin gaat niet meer weg' volgens vermogensbeheerder over $9.000 miljard

'Bitcoin gaat niet meer weg' volgens vermogensbeheerder over $9.000 miljard

De Chief Investment Officer (CIO) van vermogensbeheerder Blackrock verwacht dat Bitcoin niet meer weg gaat. Rick Rieder gaf bij CNBC zijn visie over de cryptovaluta, en geeft aan dat hij denkt dat het "nog jaren onderdeel zal zijn van de beleggingsarena". Ook beargumenteerd hij dat Bitcoin "als activa nog steeds niet volwassen is".

'Bitcoin heeft potentie'

BlackRock is een grote jongen: in totaal hebben ze zo'n $9.000 miljard in beheer. Bij Squawk Box sprak Rieder over het nieuws dat Elon Musk gisteren op Twitter deelde. ZIjn bedrijf Tesla stopt namelijk met het accepteren van bitcoin-betalingen wegens milieuoverwegingen. De investeerder lijkt er niet wakker van te liggen. Hij ziet Bitcoin als een "interessante activa" die nog steeds geen duidelijke rol heeft in portefeuilles.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij meent dat de grootste cryptovaluta dit soort hindernissen, zoals dus de CO2-uitstoot en de volatiliteit, nog moet overwinnen.

"Bitcoin is nog niet volwassen en qua activaklasse nog niet hetzelfde als aandelen, obligaties et cetera. Het is een interessante activa en ik denk dat het nog jaren zal blijven bestaan en in de investeringsarena als het deze uitdagingen overwint. Het is nu echter nog geen stabiele asset."

BlackRock is qua investeringen de laatste tijd veel bezig met 'environmental, social and governance', wat vaak wordt afgekort op ESG. Rieder gelooft dat Bitcoin een "blijvend activa" is die deze uitdaging nog moet overwinnen.

Als je dit zo hoort, dan is het niet raar als er nog heel veel geld in de markt gaat stromen. Dit soort partijen wachten klaarblijkelijk tot de asset groter, volwassener, minder volatiel is. Het is ook wel vaker genoemd, door onder andere Jeroen Blokland van Robeco: Bitcoin is voor veel partijen als activaklasse nog te klein.

Klein beginnetje

BlackRock lijkt zich langzamerhand klaar te maken om steeds meer blootgesteld te worden aan Bitcoin. De laatste maanden laten ze zich steeds vaker uit over de het digitale schaarse goedje.

De CEO van BlackRock, Larry Fink, zei tijdens onlangs in een interview ook al dat het "een grote activaklasse kan worden." Fink merkte op dat hij "nog steeds fascineerd" was door cryptocurrencies en het aantal mensen dat zich vol in de markt stort.

BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Naar verluidt hebben ze een "zeer kleine positie" in Bitcoin, namelijk $360.000. Wat dat betreft staan er nog miljarden langs de zijlijn te wachten, om op een goed moment in Bitcoin te stoppen. Mits de activa volwassen wordt, zo lijkt Rieder te willen zeggen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Blackrock

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties