‘Bitcoin is nog nooit onder deze lijn gevallen’

436 totale weergaven

De bitcoin koers zit het hele jaar al gevangen in de klauwen van de beren. Vanaf het begin van 2022 is bitcoin al ruim 50 procent van zijn koerswaarde verloren en het einde is nog niet in zicht. De grote vraag is natuurlijk waar uiteindelijk de absolute bodem ligt.

Waar ligt de bodem?

Als het om bodems gaat, dan kunnen we altijd rekenen op de heren van Whalemap. Ook nu weer komen ze met een interessante grafiek, waarin de gemiddelde aankoopprijs van bitcoiners met 100 tot 1.000 bitcoin staat aangegeven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het moment van schrijven ligt de gemiddelde inkoopprijs van dit cohort van bitcoiners op ongeveer 12.480 dollar. Interessant is dat de bitcoin koers in de volledige geschiedenis nooit onder de gemiddelde inkoopprijs van dit cohort is uitgekomen.

Keer op keer vormt deze groene lijn de absolute bodem van de bearmarkt. De analisten van Whalemap zien een koersval naar de 12.500 dollar wel zitten om goedkoop sats op te pakken, het is echter nog maar de vraag of de rest van de markt daarop zit te wachten.

"Laat je niet afleiden door ruis"

Het lastige aan deze levensfase van bitcoin is dat er zoveel informatie beschikbaar is, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bitcoin heeft zich inmiddels opgewerkt tot een financiële asset van wereldformaat, waardoor het steeds belangrijker is om alle geopolitieke ontwikkelingen in de gaten te houden.

De heren en dames van Whalemap houden het liever simpel. "Laat je niet afleiden door de ruis", zo klinkt het op Twitter.

Die uitspraak wordt vergezeld van een grafiek waarin we de inkoopzones van whales kunnen zien. Op basis daarvan heeft Whalemap enkele steun en weerstandspunten weten te identificeren in de koersgrafiek van bitcoin.

Volgens de analisten van Whalemap ligt de voornaamste steun nu op 19.174 dollar, waar de koers met de huidige 19.900 dollar ruim boven ligt. De eerste grote weerstand die we tegenkomen ligt op 20.380 dollar

Als bitcoin die doorbreekt, dan ligt de weg naar boven redelijk open tot de 21.543 dollar, maar het duurt nog wel even voordat we daar aankomen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....