Bitcoin is te koop voor iets meer dan $27.500 op Binance.US, kun je daar iets mee?

Bitcoin is te koop voor iets meer dan $27.500 op Binance.US, een korting van bijna $3.000 ten opzichte van de prijzen elders. Toch zit er een belangrijk addertje onder het gras.

Op 9 juli merken handelaren op de cryptomarkt dat er een groot prijsverschil is tussen Binance US en de rest van de markt. Bitcoin wordt enkele duizenden dollars lager verhandeld en de korting liep op tot 8,5% ten opzichte van de wereldwijde spotprijs. Dit geldt ook voor andere cryptocurrency's.

Een ideale arbitragekans, handelaren die (geautomatiseerd) profiteren van prijsverschillen door bitcoin lager in te kopen en op een andere beurs hoger te verkopen, maar er zit een (flinke) adder onder het gras.

Dit komt doordat de korting alleen van toepassing is op het handelspaar BTC/USD. Maar het probleem is sinds 9 juni gebruikers van Binance.US geen nieuwe dollars op het platform kunnen storten. Dus bitcoin is alleen te kopen met dollars die al op je account stonden.

De reden van de lagere prijs, is een exodus van gebruikers. Zij verkopen onder de marktprijs omdat Binance binnenkort ook de opnames van USD in het geheel opschort. Ze accepteren een lagere prijs dan elders, waardoor er een korting ontstaat.

Naar verluidt stopt per 20 juli voor goed met dollaropnames op haar platform. Het is een gevolg van de diverse onderzoeken die er in Amerika naar de beurs zijn gestart wegens mogelijk witwassen, het manipuleren van gebruikersgelden en overtreden van effectenwetten.

Eind mei deed zich een soortgelijke situatie voor met de Australische dollar bij de Australische tak van Binance, toen de externe betalingsdienstaanbieder de fiat in- en uitgangen afsloot.

De prijs van BTC op Binance daalde met 20% in vergelijking met de wereldwijde spotprijzen bij handel tegen de Australische dollar.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...