“Bitcoin koers stijgt 2400% door kunstmatige intelligentie”

De bitcoin prijs kan de komende tien jaar flink stijgen door kunstmatige intelligentie (AI). Dat stelt BitMEX-oprichter Arthur Hayes in een nieuwe blogpost, die zelfs een stijging van 2400% voorspelt voor het komende decennium.

Volgens Hayes hebben AI en blockchaintechnologie de nodige gelijkenissen: de transparantie van informatie en de strikte regels, die niet door een entiteit van buiten zijn te wijzigen.

"Voor een AI die niet menselijk is en intrinsiek geen menselijke 'wetten' begrijpt, is het risico om van het platform te worden verwijderd hoog en ongewenst. AI's hebben een digitaal betalingssysteem nodig met duidelijke en transparante regels die worden toegepast ongeacht wie er transacties uitvoert of waarvoor er betaald wordt op het netwerk. Er mag geen enkele entiteit zijn met de macht om willekeurig de spelregels te veranderen wanneer het hem uitkomt.

Een AI heeft nog geen leger om een betalingssysteem te dwingen zich naar zijn wil te voegen. Het systeem moet vanaf het begin bestand zijn tegen censuur. Een geschikt betalingssysteem is aan te drijven door een openbare of private blockchain. De regels van een blockchain zijn vastgelegd in code die duidelijk en transparant is. Daarom is dit type digitaal betalingssysteem te gebruiken door AI's."

Volgens Hayes heeft AI een digitaal betalingssysteem nodig dat goed is in te vullen door bitcoin.

"Bitcoin is daarom de logische valutakeuze voor elke AI. Het is puur digitaal, bestand tegen censuur, waarschijnlijk schaars, en de intrinsieke waarde ervan is volledig afhankelijk van elektriciteitskosten. Er bestaat vandaag de dag niets dat in de buurt komt van bitcoin wat betreft deze aspecten."

Hayes stelt ook dat AI naar verwachting economische groei zal stimuleren in de komende jaren en hij schetst een model waarin AI binnen het komende decennium tussen de 5% en 50% van het mondiale bruto binnenlands product kan vertegenwoordigen.

Als de AI-economie vertrouwt op bitcoin als kernbetalingssysteem, voorspelt Hayes dat BTC kan stijgen tot wel $760,591, een potentiële stijging van 2.410% ten opzichte van de huidige prijs.

Hayes waarschuwt: "Onthoud - de markt zal te veel betalen voor de groei van het bitcoinnetwerk als het gelooft dat er een mogelijkheid bestaat dat mijn aannames in de toekomst waar zouden kunnen zijn. Het meeste geld wordt verdiend wanneer de marktprijs zich aanpast van 'kan nooit gebeuren' naar 'misschien kan het gebeuren'."

Neem dit soort wilde prijsvoorspellingen altijd met een flinke korrel zout. Hayes heeft er persoonlijk ook belang bij dat de bitcoin prijs flink stijgt. Met BitMex heeft Hayes één van de meest speculatieve handelsplatformen van de markt gecreëerd.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Lees meer