Investeerder zegt tegen potentiële bitcoin kopers: “Kom van nul af”

Analist en investeerder Luke Broyles poneert in een Twitterdraad een aantal vergezichten. Als 's werelds enige schaarste bezit kan het in potentie "alle welvaartswinsten opslokken" en van zij die géén exposure hebben aan bitcoin. In de ogen van bull Luke Broyles kan bitcoin zelfs "de basisvaluta van de samenleving" worden.

Vergezichten

Broyles begint hoe kunstmatige intelligentie (AI) binnenkort bitcoin omarmt, om al snel door te schakelen hoe bitcoin 's werelds meest gebruikte valuta kán worden.

Voor Broyles is een vaststaand, onveranderlijk aanbod de belangrijkste eigenschap van bitcoin, belangrijk als toekomstbestendig bezit.

"Elke innovatie (zelfs AI) zal zo snel mogelijk concurrerend zijn om de prijzen omlaag te brengen. Elk land zal zo snel mogelijk valuta bijdrukken om de prijzen omhoog te stuwen en de kredietmarkten in stand te houden. Beide krachten zullen toenemen in snelheid", zo schrijft hij.

Ondertussen blijft BTC constant in zijn uitgifte. Sterker nog, elke vier jaar vindt de halvening plaats en wordt de uitgifte gehalveerd.

"We hebben minder gemeen met de toekomst dan met het verleden...Bitcoin wordt al verhandeld voor honderden miljoenen politieke valuta eenheden in veel landen. Maar de échte grote deal is dat alle welvaartswinsten van alle toekomstige innovaties in de basisvaluta van de samenleving zullen vloeien - BTC," aldus Broyles.

"Dit is waarom het éssentieel is dat mensen 'van nul af komen'. Zeggen dat 'Bitcoin digitaal goud is' is als zeggen dat een locomotief een ijzeren paard is."

In het onderstaande model van de Rational Root is zichtbaar dat er momenteel relatief weinig bitcoin voorhanden is voor de handel. Dat duidt op meer hodl-gedrag van bestaande bezitters.

Investeerder zegt tegen potentiële bitcoin kopers:
bron: The Rational Root

Arthur Hayes

De toekomstvisie van Broyles komt overeen met de visie van Arthur Hayes, voormalig CEO van de cryptoderivatenbeurs BitMEX. In de ogen van Hayes gaat AI bitcoin instinctief kiezen als zijn financiële levensader, ook vanwege de unieke eigenschappen (vaste, schaarse hoeveelheid, onveranderlijk en niet incasseerbaar door een derde partij) en door middel van lightning zijn snelle, goedkope transacties mogelijk, een voordeel ten opzichte van goud.

In de ogen van Hayes kan door AI de vraag naar bitcoin exploderen, terwijl het beschikbare aanbod stabiel blijft of zelfs afneemt. Hij noemt zelfs een prijs van 750.000 dollar per bitcoin.

Volgens Broyles is er anno 2023 een race ontstaan om de resterende nog te delven bitcoin op te snoepen. Volgens hem heeft de liquiditeit van bitcoin in feite zijn hoogtepunt bereikt tijdens de marktcrash van maart 2020, maar sindsdien is het liquide aanbod alleen maar afgenomen. Kortom, relatief steeds minder bitcoin bereikt de handel.

Toen BlackRock zijn aanvraag voor een bitcoin spot exchange traded fund aankondigde, is de handelsactiviteit in Amerika omhooggeschoten.

Volgens analysebedrijf Glassnode lijken investeerders in de VS hun exposure opnieuw te evalueren.

"Na de aankondiging van het verzoek tot Blackrock Bitcoin ETF op 15 juni is het aandeel van het bitcoinaanbod dat in handen is van Amerikaanse entiteiten merkbaar gestegen, wat een potentieel omslagpunt in de dominantie van het aanbod markeert als de trend zich voortzet". .

Een bijbehorende grafiek toonde de verschillen in veranderingen in eigendom van het regionale Bitcoin-aanbod.

Investeerder zegt tegen potentiële bitcoin kopers:
bron: Glassnode

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...